Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μαζί με τους εργαζόμενους για δημόσια δωρεάν Υγεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΠΕΣ-ΝΑΤ - ΟΤΑ, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους άλλους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, παλεύοντας ενάντια στις πολιτικές της εμπορευματοποίησης, για ένα σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που θα είναι πραγματικά κοινωνικό αγαθό και όχι πηγή κέρδους για μια χούφτα επιχειρηματίες. Στο πλευρό των συνταξιούχων, εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους, βρέθηκε μαζική αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

«Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Οχι στις συντάξεις πείνας», «Ανθρώπινες συντάξεις και φάρμακα φτηνά, αυτά ζητάει η εργατιά», βροντοφώναξαν οι συνταξιούχοι έξω από το υπουργείο. Κατήγγειλαν ότι η επίθεση της κυβέρνησης είναι ολομέτωπη σε όλα τα δικαιώματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, των εργαζομένων και συνταξιούχων. Στα πλαίσια των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων η αντιμετώπιση των συνταξιούχων ως «κόστος γήρανσης» έρχεται εκτός των άλλων να χειροτερέψει ακόμα πιο πολύ τη θέση τους στον τομέα της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ξεκαθάρισαν ότι η εμπορευματοποίηση της Υγείας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επιδείνωσαν τα προβλήματα και τις μεγάλες ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενώ έρχεται νέα επίθεση με τον «Καλλικράτη», τα μέτρα στήριξης της κερδοφορίας του ιδιωτικού τομέα, την παραπέρα λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεων, τα αντιασφαλιστικά μέτρα που παίρνονται, τη λίστα φαρμάκων και την Κάρτα Υγείας.

Σε συνάντηση που είχαν με την υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, οι συνταξιούχοι απαίτησαν ενιαίο καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης κ.ά. Η υπουργός μίλησε για μια ακόμα φορά για τις αντοχές της οικονομίας και τη δύσκολη κατάσταση, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τη συνέχιση της πολιτικής που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα για να κερδίζουν μια χούφτα επιχειρηματίες του χώρου. Οι συνταξιούχοι ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για το ζήτημα της Υγείας με παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε νοσοκομεία, ΙΚΑ και υπηρεσίες Υγείας, καλώντας σε αυτόν τον αγώνα τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με πορεία οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εργασίας όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κατάληψη από την Επιτροπή του ΠΑΜΕ για την ανεργία, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Δίνοντας τη μάχη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν σήμερα πικετοφορία στους δρόμους της Αθήνας. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ