Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθυστερούν οι επιδοτήσεις για το σκληρό σιτάρι

Αρχίζουν, μέσα του Γενάρη, αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία

Εντονες διαμαρτυρίες των παραγωγών προκαλεί η μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων για το σκληρό σιτάρι. Οι επιδοτήσεις έπρεπε να καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι τον περασμένο Οκτώβρη κι ακόμα οι αγρότες δεν πήραν δραχμή.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι την παραμονή της 5ης Δεκέμβρη - ημέρας του μεγαλειώδους πανθεσσαλικού αγροτικού συλλαλητηρίου στη Λάρισα - η Νομαρχία της Λάρισας είχε ανακοινώσει, προφανώς ενόψει και του συλλαλητηρίου, ότι οι επιδοτήσεις θα δίνονται αμέσως. Οι δικαιολογίες που προβάλλουν οι αρμόδιοι - γραφειοκρατικές διαδικασίες κ.ά. - δεν πείθουν τους παραγωγούς, που περνούν τις γιορτές χωρίς εισόδημα.

Η έλλειψη εισοδήματος των αγροτών έχει συνέπειες και στην αγορά των πόλεων της επαρχίας και είναι χαρακτηριστική η διαμαρτυρία της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου, που, με υπόμνημά του στον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα, τονίζει ότι "η μη έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων έχει οικονομικό αντίκτυπο όχι μόνο στην τσέπη των οικογενειών των αγροτών, αλλά συνολικά στις εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές της ευρύτερης περιοχής".

Αρχίζουν κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, μέσα στο Γενάρη αρχίζουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Θεσσαλίας, ως αγωνιστικά μεθεόρτια, αλλά και προεόρτια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που ξεκινούν στις αρχές του ερχόμενου Φλεβάρη.

Στις 9 Γενάρη με αφορμή νέα δίκη σε βάρος μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, στη Λάρισα, κινητοποιούνται οι αγρότες του νομού, για να καταγγείλουν την ποινικοποίηση των αγώνων. Στις 22 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο, όπως αποφάσισε η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα σε σύσκεψή της που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ