Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Τεχνικό πρόγραμμα για... εκλογές

Ανερμάτιστο, πρόχειρο, χωρίς ιεράρχηση και αξιολόγηση των έργων Τεχνικό Πρόγραμμα ψήφισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου. Σε μία προσπάθεια εντυπωσιασμού η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε πρόγραμμα ύψους 11 δισεκατομμυρίων, στο οποίο περιλαμβάνονται ακόμα και τα υπερτοπικά έργα που γίνονται στην περιοχή κυρίως από το ΥΠΕΧΩΔΕ ενόψει των εκλογών, αλλά και πολλά έργα που κατασκευάζονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χωρίς ακόμα να ολοκληρωθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν ο δήμαρχος Γ. Χάσκας,ρωτήθηκε από την επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, Ελένη Παπαδοπούλου,για το ποσοστό υλοποίησης του φετινού Τεχνικού Προγράμματος, βρέθηκε σε αδυναμία να απαντήσει, υποσχόμενος ότι τα σχετικά στοιχεία θα τα φέρει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλλά και τα έργα του 1998 δεν προσδιορίζονται με σαφήνεια. "Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι η ευχή. Το πραγματικό θα προσδιοριστεί μέσα από τον προϋπολογισμό του Δήμου", είπε ο Γ. Χάσκας, προσθέτοντας ότι το Πρόγραμμα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από τους πόρους του Δήμου. "Μπορούμε να διεκδικήσουμε τα χρειαζούμενα κονδύλια", υποστήριξε ο Γ. Χάσκας, προσπαθώντας να αποκτήσει εύσημα αγωνιστικής και διεκδικητικής προς την κεντρική εξουσία στάσης, όταν είναι γνωστό ότι την τελευταία τριετία ο Δήμος συμμετείχε μόνο σε μία μαζική κινητοποίηση των δημοτών για το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Αγώνα που μετά ξεπούλησε.

"Είναι σίγουρο ότι θα γίνουν έργα βιτρίνας μπροστά στις δημοτικές εκλογές και όχι έργα υποδομής", τόνισε η Ελένη Παπαδοπούλου, προσθέτοντας πως το ότι η Δημοτική Αρχή εύχεται να πραγματοποιηθεί όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα, δείχνει την έλλειψη διάθεσης διεκδίκησης. "Με ευχολόγια όμως, διεκδικήσεις δε γίνονται", τόνισε η επικεφαλής της ΔΑΣ.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα καταψήφισαν και οι άλλοι συνδυασμοί της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ