Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκθεση σκίτσων με "ήρωες" παιδικά χαμόγελα...

Εγκαινιάστηκε και επίσημα η έκθεση χιουμοριστικών σκίτσων με θέμα "Το Παιδί και το Γέλιο", που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή της "Γιούνισεφ" σε συνεργασία με το μορφωτικό γραφείο της κυπριακής πρεσβείας στην Ελλάδα. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο "Σπίτι της Κύπρου" (Ηρακλείτου 10 και Σκουφά, Κολωνάκι) και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 3 του Γενάρη.

Η έκθεση αυτή βασίστηκε πάνω στο άρθρο 31 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Ενα άρθρο που προβλέπει το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο, στο παιχνίδι και τη δημιουργία, τη συμμετοχή σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για όλα τα παιδιά του κόσμου. Δικαιώματα που από τη φύση τους "χαρίζουν" στο παιδί το γέλιο και την ευτυχία. Δικαιώματα που, δυστυχώς, δεν απολαμβάνουν εκατομμύρια παιδιά πάνω στον πλανήτη. Οι πόλεμοι, η φτώχεια, η παιδική εργασία είναι μερικοί από τους ανασταλτικούς παράγοντες...

Μια έκθεση, λοιπόν, γεμάτη γέλιο και χρώμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και κάνει πιο χαρούμενη τη γιορταστική ατμόσφαιρα της περιόδου των γιορτών, μπορεί να αποτελέσει έστω μια ευχάριστη παρένθεση. Η είσοδος είναι δωρεάν και η έκθεση είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00-15.00 και 17.30-20.30, το Σάββατο: 10.00-13.00, ενώ θα παραμείνει κλειστή τις Κυριακές και τις αργίες.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν συνολικά 56 σκίτσα. Οι γελοιογράφοι είναι οι: Γιώργος Ακοκαλίδης, Αρχέλαος Αντώναρος, Κώστας Βλάχος, Αντα Γανώση, Παναγιώτης Γκιόκας, Κώστας Γρηγοριάδης, Ηλίας Δελόγλου, Αντώνης Καλαμάρας, Διογένης Καμμένος, Μιχάλης Κουντουρής, Γιάννης Κυριακόπουλος, Γιάννης Λογοθέτης, Παναγιώτης Μαραγκός, Κώστας Μητρόπουλος, Βασίλης Μητρόπουλος, Αντώνης Νικολόπουλος, Σπύρος Ορνεράκης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Αγησίλαος Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Νίκος Πογιαντζής, Δημήτρης Σάρπης, Ηλίας Σκουλάς, Γιώργος Στασίνος, Στάθης Σταυρόπουλος, Ντέννης Τζαννάτος, Βασίλης Χριστοδούλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ