Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Υποκρισία και "αγωγή συμβιβασμού"

Η δημοτική αρχή συμπαραστέκεται με λόγια στις κινητοποιήσεις των μαθητών του ΚΕΑΤ, όμως στο τελευταίο Συμβούλιο όχι μόνο δεν πήρε θέση, αλλά ο δήμαρχος με επιτιμητικό τρόπο αναλώθηκε σε μαθήματα... αγωγής προς τους "καταληψίες"

Εξακολουθεί να μην παίρνει θέση η Δημοτική Αρχή της Καλλιθέας για τα προβλήματα που οδήγησαν σε κινητοποιήσεις τους μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ). Αυτό προέκυψε από τις "απαντήσεις" σε σχετική ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Αρ. Αβραμίδη και επικεφαλής της Δημοτικής Δημοκρατικής Ενωσης Καλλιθέας (ΔΔΕ), για το τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος για την επίλυση των αιτημάτων των μαθητών του (ΚΕΑΤ).

Να θυμίσουμε ότι οι μαθητές του ΚΕΑΤ εδώ και ένα μήνα βρίσκονται σε κατάληψη, μετά την άρνηση του ΔΣ του ΚΕΑΤ να δεχτεί τη συντονιστική επιτροπή των μαθητών και να συζητήσουν για τα προβλήματά τους. Οι μαθητές ζητούν την επέκταση του οργανισμού για να γίνει δυνατή η πρόσληψη αναγκαίου αριθμού ειδικευμένου και μόνιμου προσωπικού, την ένταξη του ΚΕΑΤ στο υπουργείο Παιδείας, αντί του υπουργείου Υγείας, και την άμεση πρόσληψη νοσηλεύτριας. Η διοίκηση του ΚΕΑΤ στον ένα μήνα της κατάληψης, αρνείται συστηματικά να κάνει διάλογο με τους μαθητές, ενώ στην ίδια λογική κινούνται και οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, ο υφυπουργός Παιδείας, Γ. Ανθόπουλος, απαντώντας εγγράφως στους μαθητές τόνισε: "Θεωρώ αδιανόητο 21 παιδιά να ζητούν 7 καθηγητές", γεγονός το οποίο ο κ. Ανθόπουλος χαρακτήρισε "αντιεκπαιδευτικό".

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καββαδίας και μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ υποστήριξε - με προκλητικό τρόπο - ότι "οι μαθητές, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο υφυπουργός έδειξε διάθεση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, μετέτρεψαν την κατάληψη σε παιχνίδι". Επίσης απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της μαθητικής κοινότητας είπε ότι, "ποτέ καταληψίας δεν πήρε έγγραφη βεβαίωση από υφυπουργό ότι θα λυθούν τα αιτήματά του" (!). "Θα πρέπει λοιπόν - επισήμανε ο κ. Καββαδίας - και εσείς με τη σειρά σας να δείξετε κατανόηση στα όσα κάνει ο Δήμος, ο οποίος στηρίζει απόλυτα τα αιτήματά σας και να σταματήσετε την κατάληψη". Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος δήλωνε άγνοια για το θέμα.

Τα λεγόμενα του κ. Καββαδία διέψευσε ο γραμματέας της μαθητικής κοινότητας του ΚΕΑΤ, Παναγιώτης Μαρκοστάμος, ο οποίος μετέφερε την πραγματική διάσταση του προβλήματος, ανατρέποντας τις προσπάθειες υποβάθμισης του αγώνα και των δίκαιων αιτημάτων τους. Αναδεικνύοντας την υποκρισία της δημοτικής αρχής, όσον αφορά τη συμπαράσταση και τη δήθεν στήριξη των αιτημάτων τους από το Δήμο, ο εκπρόσωπος των μαθητών επισήμανε ότι τη μοναδική στήριξη στον αγώνα τους είχαν από τους φορείς της πόλης και συγκεκριμένα από την Ενωση Γυναικών, το Σύλλογο Εργαζομένων, τη ΔΟΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Κλωστοϋφαντουργών, τους ΕΒΕ και την ΚΝΕ. Επίσης, απευθυνόμενος στον κ. Καββαδία, του υπενθύμισε τα όσα είχε πει ο ίδιος στους μαθητές: "Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξω τους αγώνες σας", είχε πει ο διαπρύσιος "συμπαραστάτης" στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο ίδιο υποκριτικό κλίμα κινήθηκε και η τοποθέτηση του δημάρχου, Γ. Κυριόπουλου, ο οποίος χωρίς καμία ένδειξη σεβασμού προς το μαθητή, δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομά του, παρά τον βάφτισε "καταληψία". Και σαν να μην έφτανε αυτό, του έκανε και μαθήματα σεβασμού και σεμνότητας κάθε φορά που θα απευθύνονται ή θα ζητούν τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και του ιδίου προσωπικά, ενώ τον κατηγόρησε για έλλειψη αγωγής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ