Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νηφάλιοι πετούσαν οι πιλότοι του "Γιάκοβλεφ"

Δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ή άλλων τοξικών ουσιών o κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου Γιάκοβλεφ 42, που συνετρίβη στα Πιέρια Ορη στις 17 Δεκέμβρη. Αυτό προέκυψε χτες μετά την ολοκλήρωση των ιστολογικών εξετάσεων στο ειδικό εργαστήριο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιοποιήθηκαν χτες.

Ταυτόχρονα με τις έρευνες των εμπειρογνωμόνων, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας που παραγγέλθηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος στα Πιέρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων υπάρχει περίπτωση να μην ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Γενάρη.

Χτες, αναγνωρίστηκαν τελικά και παραδόθηκαν στους συγγενείς τους οι σοροί των δύο τελευταίων Ελλήνων επιβατών, του αστυνομικού Ευάγγελου Πέτση και του Φώτη Λεπίδη. Ομως, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ταυτότητα μιας Ουκρανής γυναίκας επιβάτιδας που δε συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών, η οποία ανακοινώθηκε από την "Αεροσουίτ".

Μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, για το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Πιερία κατέθεσε χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο πρόεδρος της εταιρίας "Μηχανική Α.Ε." Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Μεταξύ των 70 και πάνω θυμάτων του ουκρανικού "Γιάκοβλεφ" ήταν και 23 εργαζόμενοι της εταιρίας αυτής. Η μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης, που διεξάγει έρευνα για την αεροπορική τραγωδία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ