Την άρση των διατάξεων για άγρια φορολόγηση του παραδοσιακά παραγόμενου τσίπουρου, ζητά με υπόμνημά του από την κυβέρνηση ο Πανσερραϊκός Σύλλογος Αμβυκούχων Αμπελουργών,επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι ίδιες διατάξεις υποχρεώνουν τους παραγωγούς να παράγουν ακατάλληλο για κατανάλωση τσίπουρο.Οπως αναφέρουν στο υπόμνημά τους οι παραγωγοί τσίπουρου, η φορολόγηση που τους επιβλήθηκε με το νόμο 2127/93 ανέρχεται στο ποσό των 100 δραχμών (σε δύο χρόνια θα φτάσει τις 200) για κάθε κιλό παραγόμενου τσίπουρου ή τσικουδιάς σε αλκοολικό τίτλο 35% VOL. Επίσης, έχει καθοριστεί ότι από 100 κιλά στέμφυλα (χωρίς ζουμί) παράγονται 21 κιλά τσίπουρου, πράγμα που όπως ισχυρίζονται είναι αδύνατο να γίνει στην πράξη. Τέλος, οι διατάξεις προβλέπουν πως το τσίπουρο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35% VOL, δηλαδή τα 15 γράδα. Και σε αυτό οι παραγωγοί αντιδρούν καταγγέλλοντας ότι τους βάζουν να παράγουν "γράπα", δηλαδή ακατάλληλο τσίπουρο, το οποίο είναι υποπροϊόν της απόσταξης.
Οι αμβυκούχοι αμπελουργοί των Σερρών ζητούν να οριστεί με νέες διατάξεις ότι από τα 100 κιλά στέμφυλα παράγονται 8 - 10 κιλά τσίπουρου με μέσοαλκοολικό τίτλο 19 - 20 γράδα, δηλαδή 46 - 48% VOL.
Τέλος, καταγγέλλουν ότι η πολιτική που ακολουθείται για το τσίπουρο θα αναγκάσει τους αμβυκούχους αμπελουργούς να ξεριζώσουν τα αμπέλια τους, αφού η κυβέρνηση έχει καταδικάσει σε αφανισμό το ελληνικό παραδοσιακό τσίπουρο.