Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραδείγματα προς αποφυγήν...

Παράδειγμα προς μίμηση είναι η οικογένεια Αγγελοπούλου - της "Χαλυβουργικής" - κατά τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα. Κι αυτό διότι δώρισε ένα ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα (γραμμικός επιταχυντής) στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Αγιος Σάββας". Η τελετή έγινε χτες στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και ο υπουργός εκθείασε την προσφορά του ζεύγους Παναγιώτη και Ελένης Αγγελοπούλου. Παράλληλα παρότρυνε τους "έχοντες και κατέχοντες, όχι μόνο από οικονομική, αλλά και συναισθηματική άποψη" - όπως είπε χαρακτηριστικά - να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Στην τελετή που έγινε προς τιμήν του "μέγα ευεργέτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου" - έτσι το γράφει η ανακοίνωση - παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος.

Παράδειγμα προς μίμηση, λοιπόν, ο Π. Αγγελόπουλος και τα άλλα μέλη της οικογενείας, που σκόρπισαν το θάνατο στην Ελευσίνα. Αυτοί που ανδρώθηκαν από το αίμα των εργατών της "Χαλυβουργικής". Αυτοί που ξεκλήρισαν οικογένειες, διότι ουδέποτε πήραν μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο. Αυτοί που απειλούσαν και χρηματοδοτούσαν τις οικογένειες των νεκρών και των αναπήρων, όταν αυτές "έψαχναν" το δίκιο τους στο... δικαστήριο. Αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος στο Θριάσιο Πεδίο. Ο άνθρωπος αυτός που έσπειρε πόνο, αλλά ουδέποτε τον ένιωσε στο πετσί του, είναι "μέγας ευεργέτης" και "παράδειγμα προς μίμηση" κατά τον υπουργό Υγείας.

Παράδειγμα προς μίμηση βέβαια είναι το μεταπολιτευτικό κίνημα των εργαζομένων, των νοσοκομειακών και των γιατρών που πρόβαλαν και διεκδίκησαν ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας - που, αν και θεσμοθέτησαν, ποτέ δεν ολοκλήρωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ η σημερινή εκσυγχρονιστική κυβέρνηση του Κ. Σημίτη το αποδομεί. Βέβαια εκείνο το ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας το θεωρεί κλωνοποίηση - όπως λέει υποτιμητικά - των συνταγών της δεκαετίας του '80 και αναζητά υποδείγματα σε εκείνους που το "το παίζουν" φιλάνθρωποι για να φοροαπαλλάσσονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ