Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελληνοαλβανική συμφωνία για τις μεταφορές

Συμφωνία συνεργασίας στις οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, υπέγραψαν χτες οι υπουργοί Μεταφορών των δύο χωρών.

Η συμφωνία, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπει την ελεύθερη διέλευση, χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς, στις διμερείς και τράνζιτ μεταφορές. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, επίσης, για τη δημιουργία ενιαίου κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για τις υπερπτήσεις των χωρών της Βαλκανικής, καθώς και για την παροχή τεχνικής βοήθειας από την ελληνική πλευρά σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, κατασκευής και λειτουργίας αεροδρομίων κλπ. Για το σκοπό αυτό, εμπειρογνώμονες της ΥΠΑ και του ΟΑΣΑ θα επισκεφτούν την Αλβανία.

Επίσης, σε συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελής με τον Αλβανό υπουργό Δημοσίων Εργων και Μεταφορών Γκ. Αποστόλι, συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες στην Αλβανία, αλλά και το θέμα των οδικών συνδέσεων Ελλάδας - Αλβανίας.

Οπως ανακοίνωσε επίσημα το ΥΠΕΧΩΔΕ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η ελληνική τεχνική βοήθεια προς την Αλβανία, καθώς και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών μηχανισμών, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για τη βελτίωση των υποδομών της γειτονικής χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ