Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Επανέρχονται αρμοδιότητες στην Ολομέλεια

Επανέρχονται τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής οι περισσότερες από τις αρμοδιότητες που είχε πριν την αναθεώρηση του Συντάγματος και έτσι πλέον στη συζήτηση νομοσχεδίων στην Ολομέλεια θα υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης τροπολογιών και αλλαγής ή αναδιατύπωσης άρθρων των συζητούμενων νομοσχεδίων.

Το θέμα είχε προκύψει με την εφαρμογή του νέου κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει ότι τα νομοσχέδια θα ψηφίζονται στις διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια θα εισάγονται για μία και μόνη πολιτική συζήτηση. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ κατά τη σχετική συζήτηση είχε προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις της αποψίλωσης της Ολομέλειας, αλλά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν τη σχετική διάταξη.

Χτες, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, στο οποίο παραπέμφθηκε το θέμα γνωμάτευσε ότι «στη συζήτηση στην Ολομέλεια είναι δυνατόν να κατατίθενται, προ τριημέρου, τροπολογίες και προσθήκες και είναι δυνατό να επιφέρονται μεταβολές στο συζητηθέν και ψηφισθέν σε διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή κείμενο νομοσχεδίου ή πρότασης νόμου».

Τη γνωμάτευση διάβασε στην Ολομέλεια ο Α. Κακλαμάνης, ο οποίος αργότερα σε δηλώσεις του είπε ότι ο ίδιος στην αρχή δεν ήταν υπέρ ή κατά οποιασδήποτε άποψης, αφού το θέμα έπρεπε να λυθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. Ισχυρίστηκε δε ότι ποτέ δεν έφτασε στα χέρια του σχετικό κείμενο υπογραμμένο από 100 και πλέον βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ