Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα στρατευμένα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΕΤΡΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ της ζωής των στρατευμένων είναι αυτά που παίρνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ή μέτρα για τη βελτίωση των αποθεματικών του; Ετσι, για να καταλάβουμε!

Γιατί, βέβαια, όταν πουλάς ή επινοικιάζεις χώρους των στρατοπέδων, που βρίσκονται μέσα σε πόλεις, μάλλον το βιοτικό επίπεδο των κληρωτών είναι επίφαση και η ουσία βρίσκεται στο πόσα κερδίζεις από αυτά τα ξεπουλήματα.

Στο κάτω - κάτω, υπάρχει και το μέτρο της απευθείας οικονομικής ενίσχυσης των στρατευμένων, που δε φαίνεται, όμως, να το εκτιμά το υπουργείο Αμυνας, μια και, όπως καταλαβαίνετε, ...δεν αποδίδει.

Μάλλον, λοιπόν, πρώτα πρέπει να πείσουμε τον Γιάννο Παπαντωνίου ότι αυτό που ανέλαβε είναι η διαχείριση της Εθνικής Αμυνας της χώρας και όχι ...αλυσίδα φαστ φουντ που χρειάζεται γρήγορη ανάπτυξη, μήπως και βγάλουμε άκρη.

Αν προλάβουμε, βέβαια, και δεν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο το Γενικό Επιτελείο με ανάδοχο τράπεζα και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Αλήθεια, κανέναν ξένον οίκο επιχειρηματικών συμβούλων, πώς και δεν έχουν προσλάβει ακόμα;

ΚΑΛΑ, ΟΥΤΕ παραγγελία να την είχαν εκεί στο ΠΑΣΟΚ την παρέμβαση Μητσοτάκη για το θέμα του Ασφαλιστικού, ο οποίος μιλά για λύσεις που διευρύνουν το δημόσιο χρέος. Τώρα, θα μας λένε ότι ακολουθούν προοδευτικές πολιτικές στο θέμα, μια και διαφωνεί με αυτές ο Μητσοτάκης.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Πλην όμως, να μη βιάζεται τόσο ο Πρωτόπαππας να λέει πως τα κυβερνητικά μέτρα αντιτίθενται στις ρυθμίσεις Μητσοτάκη και τους νόμους του 1990 - 1993. Στο κάτω - κάτω, αν δεν τους αρέσουν, εκεί είναι. Ας τους καταργήσουν!

Ομως, όχι μόνο δεν τους καταργούν, αλλά τους συμπληρώνουν κιόλας. Βλέπετε, σ' αυτήν την υπόθεση δε φτάνει μόνο να διαφωνείς με όσα λέει ο Μητσοτάκης, πρέπει να διαφωνείς κυρίως (και πρακτικά) με όσα έχει κάνει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ