Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Κάλεσμα υπερψήφισης ψηφοδελτίων μάχης

Παρουσιάστηκε χτες η διακήρυξη της Διανομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης

Κάλεσμα υπερψήφισης των ψηφοδελτίων μάχης που θα αντισταθούν στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, των ψηφοδελτίων που οραματίζονται μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού, που πραγματικά ενδιαφέρονται για την πρόοδο του τόπου, απηύθυνε χτες η «Διανομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣΥ) Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης.

Μέσα από μια εκδήλωση που αποτέλεσε προμήνυμα της απήχησης που βρίσκει στο λαό της περιοχής η προσπάθεια που ξεκίνησε στους τρεις νομούς για τη διεκδίκηση της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, χτες βράδυ στην Καβάλα, ανακοινώθηκε η διακήρυξη των θέσεων της ΔΑΣΥ. Μέσα από τη χτεσινή εκδήλωση αναδείχτηκε η Γραμματεία της ΔΑΣΥ και ανακοινώθηκε πως μέχρι τις 10 του Απρίλη θα οριστούν οι επικεφαλής υποψήφιοι για τους τρεις νομούς αλλά και ο υποψήφιος για την υπερνομαρχία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Π. Ροδάς, ανακοίνωσε τα ονόματα όσων από την πρώτη στιγμή στήριξαν την πρωτοβουλία συσπείρωσης των πολιτών στους τρεις νομούς, με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών τους, με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που θα βρουν μπροστά τους, αλλά και με πλήρη εμπιστοσύνη στις μεγάλες δυνατότητες και το δυναμισμό των ζωντανών - προοδευτικών δυνάμεων που υπάρχουν.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Ζαχαριάδης, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη, ξεκαθάρισε ότι η ΔΑΣΥ αγωνίζεται για τοπικές αρχές που θα παλεύουν υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, των ανέργων, των υποαπασχολούμενων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των μικρομεσαίων εμπόρων και βιοτεχνών, της νεολαίας, της γυναίκας, των μεταναστών. Αγωνίζεται για την ανατροπή και κατάργηση όλων των διατάξεων που στα πλαίσια των οδηγιών και κατευθύνσεων της ΕΕ μετατρέπουν τη ΝΑ σε απλό διοικητικό μηχανισμό και μέσο διοχέτευσης αντιλαϊκών μέτρων σε βάρος του λαού. Για την απόκρουση κάθε μεθόδευσης και πρακτικής που προσπαθεί να περάσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των μεγάλων αναπτυξιακών έργων μέσα από την ΤΑ. Για να μην ιδιωτικοποιηθούν αρμοδιότητες και υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.

Μίλησαν ακόμη ο Γ. Μπαχάρης, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, ο Κ. Μακέδος, γραμματέας Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας, ο Γ. Καιμασίδης, αρχιτέκτονας, ο Κ.Καλιορτσίδης, ο Στ. Μπαντζέλας, συνεταιριστής, ο Σ. Πακαταρίδης, πρώην υποψήφιος νομάρχης με το ΔΗΚΚΙ, ο Κ. Παρτσαλίδης, η Μαίρη Φωτιάδου και ο Νίκος Καιρέτης.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου(2010-10-06 00:00:00.0)
Να δυναμώσουμε παντού τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια(2007-05-05 00:00:00.0)
Εργατιά και αγροτιά ψηφίζουν ΔΑΣΥ(2002-10-09 00:00:00.0)
Μόνη διέξοδος η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»(2002-09-13 00:00:00.0)
Ακονίζονται "συντροφικά" μαχαίρια(1998-10-20 00:00:00.0)
Ο Κώστας Μαρκέτης υποψήφιος δήμαρχος(1998-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ