Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αισιόδοξα στη μάχη των δημοτικών εκλογών

Στη Γούβα πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα συγκέντρωση της «Συμπαράταξης», όπου μίλησε ο Σπ. Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

Συζητώντας με τους κατοίκους της Γούβας
Συζητώντας με τους κατοίκους της Γούβας
Με αισιοδοξία και αγωνιστικότητα ρίχνεται στη μάχη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», με κύριο στόχο την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, προς όφελος των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της πρωτεύουσας. Στο σημείο αυτό εστίασε ο Σπ. Χαλβατζής στην πρώτη του ομιλία ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη», στη Γούβα, σε καφενείο της περιοχής.

Εκεί ο Σπ. Χαλβατζής έδωσε το στίγμα: «Οταν εμείς αναφερόμαστε στην πόλη, δε μιλάμε για τους δρόμους και τις πλατείες. Μιλάμε και γι' αυτά. Αλλά πρώτα απ' όλα μιλάμε για τον άνθρωπο και το πώς θα συμφιλιωθεί με την πόλη. Μια πόλη που είναι απάνθρωπη και είναι δύσκολο να εξανθρωπιστεί, αλλά με τον αγώνα μας μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη».

«Υπάρχει μέλλον λαμπρό, για όλους όσοι θέλουν να αγωνιστούν για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της Αθήνας», συνέχισε ο υποψήφιος δήμαρχος και σημείωσε πως η γενικότερη πολιτική που ασκείται έχει άμεση σχέση με το δήμο και τις δημοτικές εκλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε την ελληνική στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν: «Δεν πρέπει, δηλαδή, να ανησυχούμε για τους Ελληνες στρατιώτες που πήγαν στην εμπόλεμη ζώνη; Δεν πρέπει να ζητήσουμε να γυρίσουν πίσω;», αναρωτήθηκε ο Σπ. Χαλβατζής.

Στη συνέχεια διαχώρισε πλήρως τη θέση της «Συμπαράταξης» από αυτή των υπόλοιπων δυνάμεων: «Εμείς - είπε χαρακτηριστικά - δε θα ακολουθήσουμε τις άλλες δυνάμεις. Επειδή αυτές συμφωνούν στα κύρια σημεία, οξύνουν την αντίθεσή τους στα δευτερεύοντα και στα τριτεύοντα ζητήματα. Δίνουν "μάχη" εντυπώσεων. Στην πράξη αδιαφορούν για τα λαϊκά προβλήματα». Και επισήμανε: «Εμείς είμαστε με τους εργάτες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους οικονομικούς μετανάστες, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, αυτούς που ανήκουν στην εργαζόμενη διανόηση, τη νεολαία, τους απόμαχους της δουλιάς - όχι όμως και της ζωής - και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Είμαστε με όλους όσοι βγάζουν το ψωμί τους κοπιαστικά».

Η Αθήνα, άλλωστε, κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής, «καταστράφηκε και καθημερινά καταστρέφεται από συγκεκριμένες πολιτικές και πολιτικές δυνάμεις. Και η καταστροφή αυτή προέρχεται από την ασκούμενη πολιτική, της ΕΕ, την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζεται, πρωτίστως, από την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες πολιτικές δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ