Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΛΑΪΚΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Ομόφωνα υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών

Ομόφωνη απόφαση υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στους χώρους του «Λαϊκού» Νοσοκομείου πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου, καταδικάζοντας την απόφαση της διοίκησης να απαγορεύσει την είσοδο στο Νοσοκομείο σε μέλη του ΚΚΕ που έκαναν πολιτική εξόρμηση για τη διάδοση του «Ριζοσπάστη».

Θυμίζουμε ότι σε εξόρμηση μελών του ΚΚΕ στο «Λαϊκό» (10.2.2002) υπήρξε απαγόρευση από τους σεκιουριτάδες του Νοσοκομείου για τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη», ενώ κλήθηκε και η αστυνομία που πήρε τα στοιχεία ενός μέλους για να ενεργήσει - αν θέλει - περαιτέρω η διοίκηση. Αντίστοιχη απαγόρευση είχε γίνει την ίδια μέρα και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», μετά όμως από την παρέμβαση των εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο διοικητής Ν. Ντάνος ανακάλεσε την απόφασή του επιτρέποντας τη διακίνηση του «Ρ».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του «Λαϊκού»

Ολόκληρη η επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων του «Λαϊκού» προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Σπ. Μακρυγιώργο έχει ως εξής:

«Κύριε Διοικητά,

Με λύπη διαπιστώσαμε μετά και από καταγγελίες της ΚΟ του ΚΚΕ ότι με εντολή σας απαγορεύσατε τη διακίνηση της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" στο νοσοκομείο μας. Μέχρι σήμερα τόσο η διακίνηση ιδεών - εντύπων συνδικαλιστικών - κομματικών γίνονταν ανεμπόδιστα χωρίς να δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα. Η αιφνίδια αυτή από εσάς απαγόρευση δε δικαιολογείται από πουθενά, δε λύνει κανένα πρόβλημα, τουναντίον δημιουργεί εντάσεις που θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί.

Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους απαγορεύσεις και αντιδημοκρατικές "λογικές", θα αγωνιστούμε και εμείς, όπως πάντα κάναμε, να μην περάσουν.

Στο επιχείρημά σας ότι εφαρμόζετε τους νόμους και τις αποφάσεις του υπουργείου, σας απαντάμε με ένα από τα πολλά επιχειρήματα που έχουμε.

Αυτή τη στιγμή ισχύουν πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις, για την ανεξέλεγκτη είσοδο των ιατρικών επισκεπτών, οι οποίες ορίζουν συγκεκριμένες ώρες εισόδου στα δημόσια νοσοκομεία. Σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο μας δεν έχουν εφαρμοστεί με αποτέλεσμα οι ιατρικοί επισκέπτες να το έχουν κάνει κέντρο διερχομένων, προς δόξα των φαρμακευτικών εταιριών τους.

Αλήθεια, τι μέτρα θα λάβετε για το παραπάνω φαινόμενο που σε συνδυασμό με το φάρμακο έχει εκτιναχτεί από 500 εκατομμύρια το μήνα πριν ενάμισι περίπου χρόνο σε 800 - 900 εκατομμύρια το μήνα σήμερα!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ