Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΥΕ
Ημερίδα για τις παγκόσμιες επιπτώσεις μετά την 11η Σεπτέμβρη

Ημερίδα διοργανώνει η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), με θέμα: «11 Σεπτέμβρη 2001 και παγκόσμιες επιπτώσεις». Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μάρτη και ώρα 5.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69 και Αινιάνος).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, θα υπάρξουν τέσσερις ενότητες θεμάτων που θα απασχολήσουν τις εργασίες της ημερίδας. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσαπόγας, ενώ η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από μέλος της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ.

Στο πρώτο θέμα με τίτλο: «Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Επιπτώσεις στους λαούς των Βαλκανίων», εισηγητής θα είναι ο Δρ. Νίκος Κατσαρός, γραμματέας Βαλκανικών Χημικών Ενώσεων και Διευθυντής Ερευνών του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

«Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή» θα είναι το θέμα του δεύτερου κύκλου της συζήτησης, με ομιλητή τον τέως πρέσβη Θέμο Στοφορόπουλο. Ο Στρατής Κουνιάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, θα αναπτύξει το θέμα: «Η επέκταση του πολέμου στον υπόλοιπο κόσμο».

Το τέταρτο θέμα της ημερίδας με τίτλο: «Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα», θα παρουσιάσει ο Αντώνης Αντανασιώτης, δικηγόρος, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και μέλος της κίνησης «Νομικοί για την Ειρήνη».

Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους.

  • Επίσης, με ανακοίνωσή της, η ΠΕΔΥΕ δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα τον αγροτών και θα συμμετάσχει στην πανελλαδική εκδήλωση για το γιορτασμό του Κιλελέρ. Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο 30 Μάρτη, στις 7.00 π.μ., από την πλατεία Κάνιγγος. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 0103827.303-0103843.444.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ