Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΝΑΤΟ... πάει Μαύρη Θάλασσα

Για τις ιμπεριαλιστικές ανάγκες, «βαφτίστηκε» άσκηση του πολεμικού ναυτικού της Βουλγαρίας... Εκεί, στη Μαύρη Θάλασσα, στα βουλγαρικά χωρικά ύδατα, από τις 21 μέχρι και 28 του Ιούλη θα διεξαχθεί άσκηση με την επωνυμία «BREEZE - 01».

Τις πληροφορίες για την άσκηση δεν τις πήραμε βέβαια από το Ναυτικό της Βουλγαρίας, αλλά από ανακοίνωση Τύπου του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, από το οποίο πληροφορηθήκαμε ότι στη συγκεκριμένη άσκηση θα συμμετάσχει η Φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΙΟΝ» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Στην άσκηση επίσης θα πάρουν μέρος ναυτικές μονάδες και άλλες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα οι Ιταλία, ΗΠΑ, Τουρκία και Γαλλία.

Είναι φανερό ότι η διεξαγωγή της άσκησης γίνεται στα πλαίσια της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς τις χώρες της ΒΑ Ευρώπης. Κάτι που ενισχύεται και με την παρουσία στην άσκηση, με αντιπροσώπους και όχι με ναυτικές μονάδες, από τη Γεωργία και την Ουκρανία. Πάντως, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται στην ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΝ, «πρόκειται για άσκηση του Ναυτικού της Βουλγαρίας, με διεθνή συμμετοχή και σκοπό την εξάσκηση των συμμετεχόντων Ναυτικών σε συνδυασμένα τεχνικά αντικείμενα με σκοπό την προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας μιας πολυεθνικής δύναμης»...

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ελληνική φρεγάτα, από τις 18 μέχρι και 20 του Ιούλη, θα καταπλεύσει στη Ρουμανία στο λιμάνι της Κωστάντζα «στα πλαίσια στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ρουμανίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ