Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ
Τελευταίες προετοιμασίες για τους Ελληνες κομμουνιστές

Θα είναι εκεί. Θα βρεθούν στους δρόμους της Γένοβας για να διαδηλώσουν εναντίον του ιμπεριαλισμού. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ετοιμάζουν εδώ και αρκετό καιρό την αντιιμπεριαλιστική τους εξόρμηση στην Ιταλία. Την ερχόμενη Πέμπτη θα αναχωρήσουν, για να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνεται εκεί με αφορμή τη Σύνοδο του «G8».

Η διαδήλωση της Γένοβας για τους Ελληνες κομμουνιστές θα είναι μια ακόμα αγωνιστική και μαχητική απάντηση στα σχέδια των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Θα αποτελέσει όμως παράλληλα και την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με τους χιλιάδες άλλους αγωνιστές πολλών χωρών που θα κατακλύσουν την ιταλική πόλη. Για το σκοπό αυτό το ΚΚΕ εξέδωσε μια τετρασέλιδη ανακοίνωση στα αγγλικά και τα ιταλικά, που θα μοιραστεί πλατιά στην Ιταλία. Ο αναγνώστης της ανακοίνωσης ενημερώνεται για τις θέσεις και τις εκτιμήσεις του Κόμματος, για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στην Ευρωπαϊκή Ενωση κ.ά. Εκεί σημειώνεται μεταξύ άλλων: «ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Από τη διαμαρτυρία, να περάσουμε στην Αντεπίθεση. Σε διεθνικό επίπεδο να συντονίσουμε και να δυναμώσουμε τη δράση μας κατά των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Να δυναμώσουμε τον αντιμονοπωλιακό αγώνα σε κάθε χωριστή χώρα. Να εκφράσουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε κάθε λαό που αντιστέκεται, που προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά».

Η αποστολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναχωρεί την Πέμπτη 19 και επιστρέφει τη Δευτέρα 23 του Ιούλη. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι οι Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Νίκος Γκατζής, βουλευτής και ο ευρωβουλευτής Κ. Αλυσσανδράκης. Συμμετέχουν επίσης δεκάδες μέλη της ΚΕ και άλλα στελέχη του Κόμματος.

Η ΕΕΔΥΕ

Εκκληση για συμμετοχή στη διαδήλωση της Γένοβας απευθύνει και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Για δηλώσεις συμμετοχής οι φίλοι της ειρήνης μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 48) και στο τηλέφωνο: 3844.853.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ