Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Γένοβα και η ΕΙΝΑΠ

«Η Υγεία και η Ζωή δεν είναι εμπόρευμα!» Με αυτό το σύνθημα οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΕΙΝΑΠ θα συμμετάσχουν, συμπαρατασσόμενοι με το κύμα των χιλιάδων εργαζόμενων, νεολαίων, φοιτητών, συνταξιούχων, ανέργων, μεταναστών, απλών πολιτών απ' όλο τον κόσμο, στην παγκόσμια διαδήλωση - κινητοποίηση που θα γίνει στη Γένοβα της Ιταλίας στις 20 - 22 Ιούλη κατά της παγκοσμιοποίησης.

«Στη Γένοβα η ημερήσια διάταξη των G8, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ, έχει σαν προτεραιότητα δυο θέματα: Την ύφεση στην αμερικάνικη και παγκόσμια οικονομία, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν το κόστος της αποτυχίας της Νέας Οικονομίας της Νέας Τάξης. Την απελευθέρωση της παγκόσμιας αγοράς υπηρεσιών, δηλαδή πώς το παγκοσμιοποιημένο κερδοσκοπικό κεφάλαιο θα απορυθμίσει και θα αλώσει οριστικά τις κοινωνικές υπηρεσίες, την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλιση, ειδικά επιτιθέμενο στους μετανάστες και παραβιάζοντας κατακτημένα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Πίσω από την τεχνοκρατική ορολογία για την "αγορά υπηρεσιών" κρύβεται η προσπάθεια για πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης».

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί ξέρουμε καλά αυτές τις πολιτικές», τονίζει η ΕΙΝΑΠ και επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δίνουν διαρκώς μάχες για να μην παραδοθεί η Υγεία στα χέρια των αρπακτικών του κέρδους, για να μη γίνει η Υγεία εμπόρευμα, για να υπάρχει δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ