Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Συνεχίζουμε την καθημερινή μας πάλη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σχετικά με τη διαδήλωση στη Γένοβα

Στη μεγάλη διαδήλωση της Γένοβας θα βρεθεί και η ΚΝΕ, με τα κόκκινα μπλοκ του ΚΚΕ και νέους συναγωνιστές από 16 Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης, με τις οποίες έχει συνυπογράψει και εκδώσει σχετική κοινή προκήρυξη. Ακριβώς επειδή η νεολαία είναι από τα πρώτα θύματα της «νέας τάξης» του ιμπεριαλισμού, οι νέοι κομμουνιστές παίρνουν τη θέση τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντεπίθεση και την ανατροπή του, συνεχίζοντας με την παρουσία τους στη Γένοβα την καθημερινή πάλη τους στη χώρα μας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ σημειώνει:

«Θα είμαστε κι εμείς εκεί, στη Γένοβα, μαζί με χιλιάδες λαού και νεολαίας από όλο τον κόσμο για να διαδηλώσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Θα βρεθούμε στη Γένοβα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπως είμαστε καθημερινά και στη χώρα μας.

Πάμε στη Γένοβα με τα κόκκινα μπλοκ του ΚΚΕ, αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε μαζί με τους νέους από 16 Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης, συνδέοντας την καθημερινή πάλη στη χώρα μας, ενάντια στην πολιτική που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον μας, με τον αγώνα όλων των νέων της Ευρώπης ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Γιατί η ανεργία, η φτώχεια, η αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων χτυπάει πρώτα και πιο έντονα τους νέους ανθρώπους. Γιατί δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στη βάρβαρη επίθεση του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια, στις συνέπειες που έχει αυτή για τους λαούς και τη νεολαία και στη χώρα μας.

Ξέρουμε πως ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος κι εμείς παλεύουμε για την ανατροπή του. Δε ζητάμε απλώς ένα "διαφορετικό" κόσμο εκμετάλλευσης. Παλεύουμε για να ζήσουμε σ' έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για ένα μέλλον σοσιαλιστικό. Καλούμε κάθε νέο και νέα στη χώρα μας: "Να αλλάξουμε τη ζωή μας αλλάζοντας τον κόσμο"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ