Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Μαζική συμμετοχή η απάντηση στα κατασταλτικά μέτρα

Στη Γένοβα διαδηλώνουμε ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και τη «νέα τάξη πραγμάτων». Διαδηλώνουμε κόντρα στη νεοφιλελεύθερη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενάντια στο ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ. Διαδηλώνουμε για νέα δικαιώματα στον εργαζόμενο, αντίστοιχα με τις σύγχρονες ανάγκες του. Για να διαλυθούν οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο...

Με αυτούς τους ξεκάθαρους στόχους, που αποτυπώνονται και στην προκήρυξη η οποία θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις γλώσσες (ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά) και θα μοιραστεί σε χιλιάδες αντίτυπα στους διαδηλωτές, παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις της Γένοβας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η αποστολή ξεκινά την Πέμπτη το μεσημέρι και όπως σημειώνει ο Χριστόφορος Σκεπετάρης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, «γίνεται προσπάθεια να συμμετάσχει όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός συνδικαλιστών και εργαζομένων από την όλη Ελλάδα. Στη Γένοβα, όπως και στην Πράγα, στο Γκέτεμποργκ, στη Γενεύη, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δίνει το αγωνιστικό του "παρών", ενάντια στην πολιτική του "G8". Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Ευρώπης, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της χώρας μας θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στις αποφάσεις των ηγετών των "7+1" πλουσιότερων χωρών. Αποφάσεις που βρίσκονται στην υπηρεσία των πολυεθνικών, που συνθλίβουν τα εργατικά δικαιώματα, αλλά απειλούν ακόμη και την ίδια την ύπαρξη του πλανήτη», καταλήγει ο συνδικαλιστής.

«Τον ευρωπαϊκό αυταρχισμό και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων» καταγγέλλει ο Πολύβιος Τσίρκας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους «ν' αντισταθούν δυναμικά στα "περιοριστικά μέτρα" των κεφαλαιοκρατών και ν' απαντήσουν με τη μαζική συμμετοχή τους στη διεθνή διαδήλωση της Γένοβας. Μπροστά στον ξεσηκωμό των εργαζομένων, την ενότητα και τη διεθνή εργατική αλληλεγγύη, οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί του πολυεθνικού κεφαλαίου "τρόμαξαν". Ετσι το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κινητοποιεί τους ευρωπαϊκούς κατασταλτικούς μηχανισμούς και αποφάσισε τη διευρωπαϊκή συνεργασία για περιορισμό και έλεγχο της κυκλοφορίας στην ΕΕ και ιδιαίτερα στην Ιταλία όπου γίνονται οι εκδηλώσεις. Οι αποφάσεις αυτές - καταλήγει ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ - στοχεύουν στην περιστολή των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών και αποδείχνουν τον τρόμο των ηγετών του "G8" μπροστά στη λαϊκή αντίδραση που αμφισβητεί την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την κυριαρχία τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ