Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΕΝΑΡΙΩΝ
και διαβουλεύσεων στην κυβέρνηση

Οι εκλογές, μετερίζι αγώνα και όχι δοχείο υποκλοπής ψήφου για την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών πολιτικών

Επιταχύνονται οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, μετά το θάνατο του Α. Παπανδρέου, ενώ επανέρχονται με νέα ένταση - από ορισμένες πλευρές - τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Και ενώ στο κυβερνητικό κόμμα ανεβαίνει συνεχώς ο πυρετός των διαβουλεύσεων, αρχίζει μεθαύριο το συνέδριό του, το οποίο πλέον θα εκλέξει νέο πρόεδρο και όχι απλά αντιπρόεδρο, όπως είχε προγραμματιστεί πριν το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Οι εξελίξεις αυτές, και με πρόσχημα τη δήθεν "ανανέωση της λαϊκής εντολής", αποτελούν τα βασικά επιχειρήματα στελεχών του κυβερνητικού κόμματος για πρόωρες εκλογές. Στην πραγματικότητα στοχεύουν στην εφαρμογή μιας ακόμη σκληρότερης αντιλαϊκής πολιτικής, στη βάση και των νέων κατευθύνσεων της Συνόδου της Φλωρεντίας.

Σχολιάζοντας τα σενάρια αυτά, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε χτες: "Οταν σκέφτονται για λαϊκή εντολή, δε λένε να κριθούν από το λαό και να ελεγχθούν, αλλά να τον παγιδέψουν και να του κλέψουν την ψήφο. Με αυτήν την έννοια και στο βαθμό που υπάρχει σε ένα τμήμα της κυβέρνησης αυτό το σενάριο, ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι τις εκλογές πρέπει να τις κάνει μετερίζι αγώνα και όχι δοχείο υποκλοπής της ψήφου".


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ