Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η κηδεία

Κηδεύεται αύριο, στις 2.30 το μεσημέρι, στο Α Νεκροταφείο Αθηνών, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η Νεκρώσιμη Ακολουθία, θα ψαλεί στη Μητρόπολη κι από εκεί στη συνέχεια η πομπή θα μεταβεί στο νεκροταφείο. Η κηδεία του Ανδρέα Παπανδρέου θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους. Στην τελετή θα πάρει μέρος ένα μεικτό σύνταγμα των Τριών Οπλων - που θα παραταχθεί σε όλο το μήκος της διαδρομής της νεκρώσιμης ακολουθίας - ενώ την ίδια ώρα θα πετάξουν πάνω από την περιοχή, δύο τετράδες μαχητικών αεροσκαφών F-16 και "Mirage 2.000".

Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, από την Κυριακή το πρωί, έχει κηρυχτεί 4ήμερο πένθος, ενώ αύριο - ημέρα της κηδείας - είναι ημέρα αργίας για ολόκληρο το δημόσιο τομέα. Εξαιρούνται μόνο οι οργανισμοί που έχουν να κάνουν με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα μαγαζιά στην Αθήνα, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου πέθανε στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, στο σπίτι του στην Εκάλη. Τι πρώτες ενοχλήσεις από το καρδιακό επεισόδιο, που επέφερε το θάνατό του, ένιωσε στις 1.30 το πρωί. Το πρωί της Κυριακής, η σορός του Α. Παπανδρέου μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών στις 8.15 π.μ. Από εκεί μεταφέρθηκε στη συνέχεια στη Μητρόπολη Αθηνών για να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, όπου θα παραμείνει μέχρι και σήμερα στις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή ψάλθηκε η επιμνημόσυνη δέηση, με παρουσία συγκεντρωμένου πλήθους, καθώς και σχεδόν του συνόλου των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και τους βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ