Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φλωρεντιανά...

Τέλειωσε το Σαββατοκύριακο κι αυτή η Σύνοδος Κορυφής. Ως συνήθως, με αυτές τις μυστήριες ευρωπαϊκές συναντήσεις, ο εκάστοτε Ελληνας πρωθυπουργός κάνει μια "περήφανη παρέμβαση, υπέρ των εθνικών συμφερόντων". (Αυτό το έκανε ο Σημίτης...).

****

Επίσης, ως συνήθως, οι αρχηγοί των κρατών κάνουν διάφορους μακρόπνοους υπολογισμούς, για την "ευρωπαϊκή οικονομία και το διεθνή ανταγωνισμό" για τους οποίους εμείς δε μαθαίνουμε και πολλά πράγματα. (Αυτό το έκαναν οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί...).

****

Στο τέλος των διασκέψεων, συνηθίζεται, να υπάρχει μια συμφωνία και βγάζουν και μια φωτογραφία. (Αυτά τα έκαναν όλοι μαζί...).

****

Υστερα από λίγο καιρό, πάλι ως συνήθως, στην Ελλάδα εμφανίζεται κάποιος οικονομικός υπουργός, και λέει ότι... "όπως συμφωνήσαμε στη Φλωρεντία" (;) πρέπει να παρθούν ορισμένα μέτρα, για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. (Αυτό, μαντεύετε ποιος θα το κάνει;).

****

Υπέρογκα είναι τα πρόστιμα για τη φοροδιαφυγή, λέει το υπουργείο Οικονομικών, και ετοιμάζει νομοσχέδιο για τα Θερινά Τμήματα της Βουλής, όπου θα τα κατεβάζει. Τώρα αυτό το "υπέρογκα" είναι πολύ σχετικό. Εξαρτάται από το ποιος πληρώνει. Γιατί οι φουκαράδες οι "μικρομεσαίοι", όπου αποκλειστικά τα επιβάλλουν, ορθώς τα βρίσκουν υπέρογκα...

****

Βέβαια, εκεί που τα πρόστιμα δεν είναι "υπέρογκα" (π.χ. σε μεγαλοεκδότες, πετρελαιάδες και μεγαλοκατασκευαστές), είναι "υπέρογκοι" οι δεσμοί και τα συμφέροντα με την κυβέρνηση, οπότε καταλαβαίνετε...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ