Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέβησαν...

Στην ώρα της - στις 9.00 το πρωί του περασμένου Σαββάτου - άρχισε στο "Χάι Λάιφ" του Πειραιά η παμπειραϊκή συνδιάσκεψη. Ελάχιστοι οι απόντες και ανάμεσά τους οι οχτώ αντιπρόσωποι ναυτεργάτες. Η υπεράσπιση του καμποτάζ τούς "έστειλε" μαζί με τους συναδέλφους τους αγωνιστές στο Ναύπλιο, για να εμποδίσουν τους πειρατές του "Μάρκο Πόλο", αυτή την προμετωπίδα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν τουρίστες κόντρα στο ελληνικό δίκαιο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών. Οταν νωρίς το μεσημέρι το σώμα πληροφορήθηκε τις επιθέσεις των βατραχανθρώπων και των λιμενικών εναντίον των διαδηλωτών ναυτεργατών και τον τραυματισμό του ταμία της ΠΕΜΕΝ Κ. Κατσώρη και του ΓΓ της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκου η συγκίνηση, αλλά και η αποφασιστικότητα ήταν ολοφάνερη στα μάτια όλων των αντιπροσώπων.

***

"Το δρομολόγιο της πολιτικής του ΚΚΕ χαράχτηκε χωρίς παρακαμπτήριους στο 15ο Συνέδριο. Εμείς πρέπει να τώρα να αποτελέσουμε την ατμομηχανή σ' αυτό το δρομολόγιο". Απόσπασμα από την ομιλία αντιπροσώπου - τι άλλο - σιδηροδρομικού.

***

"... όσο είναι οπορτουνισμός να μην έχεις στόχους ανατροπής της ταξικής κοινωνίας, άλλο τόσο είναι να μη βλέπεις και να υποτιμάς κάποιες πλευρές του εποικοδομήματος, όταν μάλιστα καμιά φορά παίρνουν τεράστιες διαστάσεις, όπως είναι τα ρουσφέτια, οι διορισμοί, οι πελατειακές σχέσεις, τα φακελάκια, η προσπάθεια λύσης προβλημάτων κατοικίας κτλ. με ατομιστικό η εξαρτημένο τρόπο και άλλα". Απόσπασμα από ομιλία αντιπροσώπου που δείχνει πως δε διαφεύγει της προσοχής των κομμουνιστών του Πειραιά η ανάγκη να σφυρηλατήσουν μέτωπο ενάντια στα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα, που έχουν πάρει σοβαρή έκταση και χαρακτηρίζουν τη σημερινή κρίση αξιών, απότοκο της ίδιας της κρίσης του κοινωνικού συστήματος.

***

Πού οδηγείται σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση; Χαρακτηριστική η ατάκα αντιπροσώπου εκλεγμένου σε ΟΤΑ: "Σπόνσορες και φόροι είναι σήμερα οι δρόμοι που ακολουθούν τα έσοδα που έρχονται στην ΤΑ".

Πόσο οξυμένα είναι τα ζητήματα της παιδείας στον Πειραιά; "Ενα σπίρτο περιμένει ο κόσμος, τόνισε αντιπρόσωπος εκπαιδευτικός, για να κατέβει στους δρόμους για το κτιριακό".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ