Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράταση στα χρέη των πλημμυροπαθών

Μέχρι τις 20 του Απρίλη παρατείνεται ο προθεσμία εξόφλησης χρεών προς το δημόσιο των πλημμυροπαθών του Οκτώβρη

Παρατείνεται μέχρι 20 του Απρίλη 1995 η προθεσμία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο των πλημμυροπαθών, από τη θεομηνία του περασμένου Οκτώβρη, που κανονικά έληγε στις 31 Γενάρη 1995. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στη ρύθμιση των ενδιαφερόμενων είναι μία βεβαίωση από τη νομαρχία όπου υπάγονται και στην οποία θα φαίνεται το ύψος της ζημιάς που προέκυψε από τις πλημμύρες του Οκτώβρη. Οσον αφορά το ΦΠΑ σημειώνουμε ότι τα χρέη δεν επιβαρύνονται με προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης μέχρι τις 20. 4. 95, ούτε με προκαταβολή, εφόσον έχει λήξει η προθεσμία υποβολής της επόμενης φορολογικής περιόδου.

Η πρώτη δόση από τις 6 καταβάλλεται με την υποβολή της σχετικής δήλωσης μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, 28 Απριλίου 1995, και οι υπόλοιπες δόσεις την αντίστοιχη ημέρα των επόμενων μηνών. Αυτοί που τηρούν βιβλία Α και Β κατηγορίας του ΚΒΣ θα υποβάλουν μαζί με την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ για το έτος 1994 μέχρι 28.4.1995 και τις αντίστοιχες περιοδικές εκκαθαρίσεις των φορολογικών περιόδων για τις οποίες οφείλουν ΦΠΑ και υπάγονται στη ρύθμιση καταβολής του σε δόσεις και όχι μέχρι τις 20.4.95.

  • Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, η κυβέρνηση επέκτεινε τις ρυθμίσεις για όσους έπαθαν ζημιές από τη θεομηνία του περασμένου Οκτώβρη και στις περιοχές του Πειραιά που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ