Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στόκος στις ρωγμές!

Καθιζήσεις και ρηγματώσεις προκαλούν ζημιές στο 9ο και το 34ο γυμνάσια και λύκεια Ανω Πετραλώνων και οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για τα κτίρια αρκούνται στο να στοκάρουν τις ρωγμές στις κολόνες, ενώ η Υγειονομική Υπηρεσία επισείει τον κίνδυνο για λοιμώδεις ασθένειες

"Της Μαλακάσας" κινδυνεύει να γίνει στο σχολικό συγκρότημα στα Ανω Πετράλωνα, όπου σε ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα παρουσιάζονται ρηγματώσεις, λόγω καθίζησης του εδάφους. Στο συγκρότημα αυτό στεγάζονται τέσσερα σχολεία, το 9ο το 34ο λύκεια και γυμνάσια με 1.000 περίπου μαθητές. Η κατάσταση τον τελευταίο καιρό έχει επιδεινωθεί και έχει ανησυχήσει έντονα τους γονείς και τους μαθητές αυτών των σχολείων.

Σε χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το σχολικό συγκρότημα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κατήγγειλε ότι αν και το φαινόμενο της καθίζησης άρχισε εδώ και μια δεκαετία, (το σχολικό συγκρότημα κτίστηκε το 1972), οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν κάνει τίποτα. Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων αρκούνται απλώς στο να στοκάρουν τις ρωγμές στις κολόνες του κτιρίου, ενώ η Πολεοδομία δεν έχει ενεργήσει καμιά αυτοψία για την καταλληλότητα ή μη του κτιρίου, παρ' όλο που έχει ζητηθεί από τους γονείς των μαθητών. Οι ρηγματώσεις και οι καθιζήσεις δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και στο αποχετευτικό σύστημα του σχολικού κτιρίου, με αποτέλεσμα εδώ και αρκετό καιρό να μη λειτουργούν οι τουαλέτες. Επίσης, η ανύπαρκτη εξωτερική στεγάνωση των τοίχων από την πλευρά που οι αίθουσες είναι ημιυπόγειες και η ελαττωματική κατασκευή των μονώσεων στις ταράτσες είναι η αιτία στο να μπαίνει νερό στις αίθουσες, όταν βρέχει.

Ο Ε. Κοτοπούλης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 34ου λυκείου μας κατήγγειλε, πως, όταν βρέχει, οι μαθητές αλλάζουν θέσεις μέσα στις αίθουσες για να αποφύγουν τα νερά της βροχής, ή κάνουν μάθημα με ομπρέλες!

Την αγωνία των γονέων και μαθητών για την κατάσταση που επικρατεί σ' αυτό το σχολικό συγκρότημα έρχεται να επιτείνει και η Υγειονομική Υπηρεσία που με έγγραφό της στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων επισείει τον κίνδυνο για λοιμώδεις ασθένειες στους μαθητές των τεσσάρων σχολείων, λόγω του προβληματικού αποχετευτικού συστήματος.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 9ου και 34ου γυμνασίων και λυκείων σε χτεσινό ψήφισμά του επισημαίνει ότι "οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας είτε αδιαφορούν για την επίλυση των προβλημάτων των μαθητών, είτε ενεργούν περιστασιακά, χωρίς προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται ραγδαία και δραματικά η λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος". Επίσης, ζητάει να γίνει πρόσληψη μόνιμου φύλακα για την αποτροπή καταστροφών στα σχολεία από εξωσχολικά και κακοποιά στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ