Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλει τις διώξεις η ΚΝΕ

Τις νέες αυταρχικές διώξεις κατά μαθητών και γονέων, επειδή οι πρώτοι "τόλμησαν" να αγωνιστούν για μια καλύτερη παιδεία και οι δεύτεροι να τους συμπαρασταθούν, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Μετά την επέμβαση του εισαγγελέα, τις διώξεις, τις ανακρίσεις, και τα δικαστήρια στην Αθήνα, η σκυτάλη του αυταρχισμού περνάει και σε άλλες πόλεις της χώρας μας. Στη Χαλκίδα διώκονται δικαστικά μαθητές και γονείς. Οι μαθητές διώκονται γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση του σχολείου τους για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας και οι γονείς γιατί τους συμπαραστάθηκαν.

Οι διώξεις αυτές αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα του αυταρχισμού που προσπαθεί να "δέσει", να τρομοκρατήσει κάθε μαθητή, κάθε νέο που παλεύει για τα δικαιώματά του.

Η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, για άλλη μια φορά, καταγγέλλει στους μαθητές, στη νεολαία και σε όλο τον ελληνικό λαό, τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων της νέας γενιάς.

Τη στιγμή που η δημόσια παιδεία υποβαθμίζεται, καταδικάζεται στην οικονομική μιζέρια και οι κάθε λογής σχολάρχες των ΙΕΚ διαφημίζουν τα μαγαζάκια τους, για τις δήθεν πανεπιστημιακές γνώσεις που προσφέρουν, δίχως να ευαισθητοποιείται ούτε κυβέρνηση, ούτε εισαγγελέας, για το όργιο παραπληροφόρησης εις βάρος του ελληνικού λαού, την ίδια στιγμή, στήνονται δίκες για αγωνιστές μαθητές και τους γονείς τους.

Η ποινικοποίηση των αγώνων της νέας γενιάς είναι άμεση συνέπεια της όλο και πιο συντηρητικής κυβέρνησης και κάθε αντιλαϊκής πολιτικής.

Με τον αυταρχισμό, τις διώξεις και την τρομοκρατία, επιχειρείται να χειραγωγηθούν οι ζωντανές δυνάμεις του λαού μας και της νεολαίας που με την αγωνιστική τους στάση δε συμβιβάζονται με τη σημερινή πραγματικότητα, δε νομιμοποιούν την περικοπή των κοινωνικών δαπανών, την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, τη μετατροπή της μόρφωσης σε εμπόρευμα όπως προστάζει η ΕΕ και υλοποιούν με συνέπεια αυτοί που ψήφισαν ενωμένοι το Μάαστριχτ.

Η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, καλεί για άλλη μια φορά τους μαθητές σε αγωνιστική ετοιμότητα. Στον αυταρχισμό και στις διώξεις μόνο μια ρεαλιστική απάντηση υπάρχει: Συνέχιση και ένταση της πολύμορφης αγωνιστικής κινητοποίησης για τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλιά και στη ζωή.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Μαθητές - γονείς - καθηγητές ενωμένοι νικητές.

Αθήνα 22/2/95

Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ