Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δένουν χειρόφρενο από αύριο τα ΔΧ φορτηγά

Ακινητοποιούνται επ' αόριστον από αύριο στις 11 το βράδυ τα 35.000 ΔΧ φορτηγά αυτοκίνητα, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Οργανώσεων και των Ομοσπονδιών των επαγγελματιών αυτοκινητιστών.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου είχαν ζητήσει με επιστολή τους, συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, για να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να βρεθεί λύση στα αιτήματα των επαγγελματιών αυτοκινητιστών. Στην απόφαση για την επ' αόριστον ακινητοποίηση των οχημάτων τους, οδηγήθηκαν οι ιδιοκτήτες ΔΧ φορτηγών αυτοκινήτων, μετά την εμμονή της κυβέρνησης στο νέο τρόπο φορολόγησής τους και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Γενάρη 1993. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ζητούν να ισχύσει τo παλιό σύστημα φορολόγησης, με τους πίνακες, βάσει του ωφέλιμου φορτίου του αυτοκινήτου.

Σε ακινητοποίηση των οχημάτων τους, προσανατολίζονται και οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ διεθνών μεταφορών, αν μέχρι τις 5 του Μάρτη δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Φλεβάρη, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, αυξήθηκαν από 80 σε 300 δολάρια τα τέλη διοδίων για τα ελληνικά φορτηγά που εισέρχονται στη Βουλγαρία, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών ότι φέτος τα τέλη διοδίων θα παρέμεναν αμετάβλητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ