Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 19ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ομόφωνα ψηφίστηκαν η Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου, το νέο Πρόγραμμα και το Καταστατικό του ΚΚΕ

Στην πρώτη της συνεδρίαση, η νέα ΚΕ εξέλεξε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, «το Σάββατο 13 Απρίλη, ολοκληρώθηκε σε κλίμα ουσιαστικής συζήτησης και ιδεολογικοπολιτικής ενότητας η συζήτηση και οι ψηφοφορίες για τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου.

Μίλησαν 77 σύνεδροι και ο χρόνος ομιλίας ήταν 12 λεπτά. Ταυτόχρονα, υπήρχαν δεκάδες παρεμβάσεις - προτάσεις γραπτές και προφορικές στις εισηγήσεις της Κεντρικής Επιτροπής, της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Η Εισήγηση και το κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερψηφίστηκαν ομόφωνα. Επίσης, η Εισήγηση και το κλείσιμο της ΚΕΟΕ υπερψηφίστηκαν με ένα κατά και ένα λευκό.

Το 19ο Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα το νέο Πρόγραμμα του Κόμματος, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου».

Στις επόμενες σελίδες, ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει το «κλείσιμο» της απερχόμενης ΚΕ, που παρουσίασε στο Συνέδριο η Αλέκα Παπαρήγα και αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις συνέδρων στη διάρκεια των εργασιών. Επίσης, δημοσιεύονται αποσπάσματα των τελευταίων χαιρετιστήριων μηνυμάτων για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, τα οποία έφτασαν συνολικά τα 96.






Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ