Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Διεκδικεί μερτικό στην αναδιάταξη του συστήματος

Με όρκους πίστης στο μεγάλο κεφάλαιο, πολιτικό στόχο την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» της καπιταλιστικής οικονομίας και όραμα την «πολιτική ένωση της ΕΕ», ο Α. Λοβέρδος προχώρησε χτες στην ίδρυση νέου πολιτικό φορέα με το όνομα «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα». Διεκδικώντας ρόλο στην αναδιάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι το κόμμα του θα κινηθεί ανάμεσα στο νέο δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διεκδίκησε και θέση στην τρικομματική κυβέρνηση.

«Σπάμε την αμηχανία και την αδράνεια του πολιτικού συστήματος (...) έχουν δίκιο όσοι πολίτες υποστηρίζουν, όταν δημοσκοπούνται, πως η χώρα χρειάζεται ένα νέο κόμμα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Α. Λοβέρδος, μιλώντας χτες στο γήπεδο «Σπόρτιγκ». Διεκδίκησε μάλιστα να συμμετέχει ο ίδιος και στελέχη του νέου κόμματος στην κυβέρνηση, λέγοντας: «Πρέπει να δράσουμε αμέσως. Ούτε εκλογές, αλλά ούτε και αυτή η κυβέρνηση. Η Βουλή θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις». Ξεκαθάρισε ακόμα ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την εφαρμογή των βάρβαρων πολιτικών και σημείωσε με νόημα ότι «στη Βουλή στηρίξαμε την κυβέρνηση. Στα δύσκολα»... Εσπευσε να υπερασπιστεί την πολιτική του ευρωμονόδρομου τονίζοντας ότι πρόκειται «για ένα κόμμα ευρωπαϊκό, που τάσσεται υπέρ της πολιτικής ένωσης της ΕΕ» ενώ, για λόγους ψηφοθηρίας, έθεσε ως στόχο την «απομάκρυνση του ΔΝΤ» από την ΕΕ.

Τη χτεσινή του ομιλία του Α. Λοβέρδου παρακολούθησαν εκπρόσωποι της «Δράσης» και της «Δυναμικής Ελλάδας», καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρ. Αηδόνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ