Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Είναι δυνατόν να προκύψει Κόμμα ετοιμοπόλεμο σε όλες τις συνθήκες, είτε τα πράγματα πάνε μπρος, είτε πίσω; Είναι, αν έχουμε καθαρό: ότι σήμερα έχουμε κατακτήσει η δουλειά με βάση τη στρατηγική μας δείχνει πολύ αν μετρηθείς με το χτες, είναι όμως λίγη, αν αναμετρηθείς με τις απαιτήσεις, τις ανάγκες που φέρνει αυτή η στρατηγική.

Είναι σημαντικό η εδαφική ΚΟΒ να μονιμοποιεί μαζί με την κλαδική τη βδομαδιάτικη εξόρμηση με το «Ρ», σε ένα μεγάλο νοσοκομείο στον Πειραιά, να ξεκινά από τα υπόγεια που δουλεύουν εργάτες και εργάτριες των συνεργείων καθαρισμού και σίτισης. Δεν φτάνει, αν η ΚΟΒ δε συζητά τα ζητήματα της διαπάλης, αν τη δραστηριότητα αυτή τη βλέπει επικουρικά, αν δε δει πως έδαφος - κλάδος μαζί στον κλάδο με σχέδιο θα οικοδομήσουν, πώς θα ανοίξουν τα ζητήματα της Υγείας στη γειτονιά.

Είναι σημαντικό η ΚΟΒ που πριν χαρτογράφηση εννοούσε τους ψηφοφόρους του Κόμματος, τώρα αργά και βασανιστικά να χαρτογραφεί με κοινωνικοταξικά κριτήρια. Δεν φτάνει, αν δε δουλέψεις με υπομονή με βάση ολοκληρωμένο σχέδιο που απαιτεί η κομματική οικοδόμηση.

Είναι σημαντικό η ΚΟΒ στις πιο φτωχικές γειτονιές του Πειραιά να ιεραρχεί στην παρέμβαση της τα σχολεία, και η ΚΝΕ να οικοδομεί. Αυτό όμως δεν φτάνει αν δε δημιουργήσει ασπίδα ιδεολογικοπολιτικής προστασίας των ΚΝίτικων μελών, αν δεν ανοίξει ολοκληρωμένα τη δουλειά της στη νεολαία της περιοχής για να 'ρθει να πατήσει η ΚΝΕ...

Οι ΚΟΒ έχουν μικρή πείρα από την οργάνωση της πάλης στις γειτονιές με τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών στα ζητήματα αλληλεγγύης, στους κλάδους. Η πείρα αυτή πρέπει να γενικεύεται, να εμπεδώνει ένα βασικό ζήτημα: δουλειά από τα κάτω, με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη που θα ενισχύει για το κάθε μέλος του Κόμματος: οργανωτής μαζών.

Η δουλειά από τα κάτω για να μπουν νέες δυνάμεις, επιβεβαιώνεται στον κλάδο, στη συνοικία π.χ. Ναυτεργάτες πώς απέσπασες σωματείο από τον αντίπαλο στο ΠΑΜΕ, Επιτροπή Ανέργων στον Κορυδαλλό.

Η συγκρότηση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αφορά στα καθήκοντα του Κόμματος ως το 20ό Συνέδριο. Γι' αυτό απαιτείται να συγκρίνεσαι όχι με το πού ήσουν, αλλά με το πού θέλεις να φτάσεις, απαιτούνται γρήγορες αναπροσαρμογές στην καθοδηγητική δουλειά που θα λύνει όχι μόνο θα εντοπίζει προβλήματα και αδυναμίες.

Βασικό ζήτημα: Να αποδυναμώνεις την ιδεολογικοπολιτική παρέμβαση του αντίπαλου, να μπορείς να βλέπεις τι αφήνει στη συνείδηση, να ενισχύεις τη δική σου ιδεολογικοπολιτική παρέμβαση. Π.χ. το «περί κατοχής», θα ενισχύει τη λογική της διαχείρισης, της πίεσης στο Κόμμα για συμμετοχή σε αστική κυβέρνηση γιατί αθωώνει μέρος της αστικής τάξης, θα το βρούμε μπροστά μας και σε περίπτωση πολέμου... Γι' αυτό τώρα πρέπει να αποδυναμωθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας σε άμιλλα για τη στρατολογία και την οικοδόμηση(2022-04-29 00:00:00.0)
Σκέψεις για την προσαρμοσμένη ιδεολογική δουλειά στα πανεπιστήμια με αφορμή το 1ο κείμενο των Θέσεων(2021-06-04 00:00:00.0)
Μερικές σκέψεις πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της αναβάθμισης της ιδεολογικοπολιτικής μορφωτικής δουλειάς(2021-03-27 00:00:00.0)
Πείρα από την παρέμβαση των κομματικών δυνάμεων στους χώρους της Πρόνοιας(2015-03-21 00:00:00.0)
Μερικές σκέψεις για τις Θέσεις(2013-02-24 00:00:00.0)
Κατακτιέται ο προσανατολισμός στην εργατική τάξη(2013-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ