Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα μείνουν με την όρεξη

Αυτό που δεν κατάφεραν να «εντοπίσουν» προσυνεδριακά, ξεκίνησαν ήδη να το «ανακαλύπτουν» μετασυνεδριακά.

Εδώ και καιρό, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συνολικά τα επιτελεία των αστών είχαν λυσσάξει γιατί δεν κατάφεραν να διαρρήξουν τις αρχές με τις οποίες το Κόμμα ολοκλήρωσε μια κορυφαία για τον εμπλουτισμό της επαναστατικής του φυσιογνωμίας διαδικασίας (αυτή του Συνεδρίου), γιατί η συζήτηση των ντοκουμέντων και η εκλογή των Οργάνων έγινε με βάση τις επαναστατικές αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και του Κόμματος νέου τύπου και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες, παρασκηνιακές διαδικασίες, καριερισμούς και ό,τι άλλο χαρακτηρίζει τα αστικά κόμματα.

Τώρα, που και οι Αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου επιβεβαίωσαν πως το ΚΚΕ πορεύεται αταλάντευτα στην εκπλήρωση του ρόλου του ως οργανωμένης πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, πασχίζουν ήδη να «βρουν» και να «δείξουν» ένα ΚΚΕ που δήθεν βαδίζει στον αφανισμό. Είναι ενδεικτικές οι «αναλύσεις» που άρχισαν να γεμίζουν το διαδίκτυο λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου. Πολλές φιλοξενήθηκαν μάλιστα και σε ...φαινομενικά «άσχετες» ιστοσελίδες, βεβαιώνοντας την επιστράτευση όλων των αστικών ΜΜΕ στην επιχείρηση αντικομμουνισμού που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Για παράδειγμα, μία από αυτές που εμφανίστηκε σε αθλητικό site επισήμαινε ότι «πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν ακόμη και την επιβίωση του ΚΚΕ. Υποστηρίζουν πως οι τριγμοί είναι τόσο έντονοι που το κόμμα ίσως δεν καταφέρει το κρίσιμο 3% για να μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές». Εκτίμηση που βασιζόταν σε ...έγκυρο ρεπορτάζ του τύπου «για πρώτη φορά δεν εκλήθησαν στο συνέδριο μέλη των "αδελφών", των υπόλοιπων κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης και διεθνώς», παραβλέποντας τα 96 μηνύματα που έφτασαν από όλον τον πλανήτη.

Αυτό που εκφράστηκε πεντακάθαρα στα «ρεπορτάζ» των αστικών ΜΜΕ για το Συνέδριο είναι ένα και σαφές: ο μύχιος πόθος της πλουτοκρατίας να ξεμπερδέψει με ένα αληθινά επαναστατικό ΚΚ, που όχι μόνο δεν τα διπλώνει στα δύσκολα, όχι μόνο δε συνδιαλέγεται με τους εχθρούς του λαού, αλλά και εμπλουτίζει τα όπλα με τα οποία συγκεντρώνει δυνάμεις για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, ατσαλώνεται και κρατά ψηλά τη σημαία της Επανάστασης. Θα μείνουν όμως με την όρεξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ