Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Μεγαλώνουν τα ζόρια για το λαό

Αλματώδης αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμών στην Αρχή Ηλεκτρισμού

Οπως αποδείχτηκε, η απόφαση για τις τράπεζες ήταν μόνο η αρχή του Γολγοθά που ετοίμαζαν για τον κυπριακό λαό η τρόικα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου

Eurokinissi

Οπως αποδείχτηκε, η απόφαση για τις τράπεζες ήταν μόνο η αρχή του Γολγοθά που ετοίμαζαν για τον κυπριακό λαό η τρόικα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Τα 30 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν ήδη οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, η οποία ζήτησε από τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε τακτοποίηση των οφειλών τους, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Μετά τις εξελίξεις με τις τράπεζες, η ΑΗΚ είχε ανακοινώσει ότι δε θα διακόπτει το ρεύμα στους πελάτες με ανεξόφλητους λογαριασμούς. Τώρα ισχυρίζεται ότι λόγω των συσσωρευμένων απειλών θα αναγκαστεί να ανακαλέσει το μέτρο. Η ΑΗΚ προσπαθεί ταυτόχρονα να αυξήσει την κατανάλωση, η οποία παρουσιάζει μείωση 20%.

Χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προήδρευσε του Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα τα μέτρα του μνημονίου. Παράλληλα, συνεχίζεται και το παιχνίδι της ανταλλαγής κατηγοριών για τις ευθύνες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση την οικονομία, με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, να εξαπολύει κατηγορίες ότι η Λαϊκή Τράπεζα ανάλωσε δισεκατομμύρια εξαιτίας πολιτικής σκοπιμότητας, με οδηγίες της προηγούμενης κυβέρνησης, λόγω εκλογών.

Ο Ν. Αναστασιάδης μιλώντας σε συνέδριο του Global Russia Business Meeting, υποσχέθηκε κυπριακή υπηκοότητα στους ξένους επενδυτές που έχασαν πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ, καθώς και προσπάθειες από την κυβέρνησή του να μετριαστούν οι επιπτώσεις της απόφασης του Eurogroup στους Ρώσους επενδυτές που επλήγησαν. Κάλεσε επίσης τις ρωσικές ενεργειακές εταιρείες να στρέψουν την προσοχή τους στην Κύπρο και στις «προοπτικές» που υπάρχουν στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Στο πεδίο των τραπεζικών συναλλαγών, το νέο διάταγμα του υπουργείου Οικονομικών, φαίνεται να χαλαρώνει τους περιορισμούς, επιτρέποντας τις διατραπεζικές μεταφορές έως 3.000 ευρώ μηνιαία για ιδιώτες και 50.000 ευρώ για εταιρείες. Το ημερήσιο όριο ανάληψης διατηρείται στα 300 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ