Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μανωλάδα

Για όποιον είχε και την ελάχιστη αμφιβολία περί του ποιος αποτελεί το «θερμοκήπιο» της κτηνωδίας που συντελείται εναντίον των εργατών γης στη Μανωλάδα, η προχτεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Χηνοφώτη είναι αποκαλυπτική. Ο ναύαρχος τα είπε «τσεκουράτα»: Οχι μόνο κάλυψε τους τσιφλικάδες, όχι μόνο επέδωσε εύσημο μνεία στην Αστυνομία που τους έκανε πλάτες όταν τρομοκρατούσαν μετανάστες και χτυπούσαν συνδικαλιστές, όχι μόνο έβγαλε φιρμάνι για το ύψος του μεροκάματου, που απ' ό,τι φάνηκε το κοστολογεί στα 25 ευρώ (!), αλλά έκανε και συστάσεις στο ΚΚΕ ότι πριν πάει να συμπαρασταθεί στους εργάτες, θα έπρεπε να ειδοποιήσει την ...Αστυνομία!

Βέβαια, ο κ. υπουργός είχε καλή πρόθεση: Επρεπε να ειδοποιήσει το ΚΚΕ ώστε να σπεύσει η Αστυνομία να προστατέψει τα μέλη του Κόμματος, ισχυρίστηκε σε μια δοκησισοφία ολκής!

Και βέβαια, μετά από αυτά λίγη σημασία έχει να μας εξηγήσει τι έκανε η Αστυνομία, όταν παρουσία της οι τραμπούκοι επιτελούσαν το «έργο» τους. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εκπροσωπώντας τον κατήφορο της κυβερνητικής πολιτικής, ο κ. Χηνοφώτης εκείνο που εμμέσως ομολόγησε είναι ότι στην Ελλάδα του τσιφλικάδικου «Φαρ Ουέστ», όταν πρόκειται να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργατών, χρειάζεσαι ...αστυνομική προστασία!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ