Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Την ερχόμενη Πέμπτη η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα

Στις 8.30 μ.μ., στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Στην κορύφωσή τους βρίσκονται οι πολιτικές δραστηριότητες του ΚΚΕ στο λαό, που συνδυάζει την ένταση των αγώνων παράλληλα με πολιτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, περιοδείες σε τόπους δουλειάς και μόρφωσης. Η δραστηριότητα αυτή κορυφώνεται με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση των ΚΟ του Λεκανοπεδίου, την Πέμπτη 15 Μάη, στην πλατεία Συντάγματος, στις 8.30 το βράδυ, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Το Σάββατο 24/5 και ώρα 21.00, η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Λιονταριών.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής, καθώς και οι αντίστοιχες Οργανώσεις της ΚΝΕ, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη συγκέντρωση στις 15 Μάη στο Σύνταγμα, οργανώνουν πλατύ άνοιγμα στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία.

Οργανώνονται συσκέψεις με φίλους και οπαδούς του Κόμματος, που βοηθούν στην προετοιμασία και την προσπάθεια προσέγγισης και συσπείρωσης του λαϊκού κόσμου που προβληματίζεται και αναζητεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Καθημερινά είναι προγραμματισμένες εκατοντάδες περιοδείες - εξορμήσεις, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, σε στέκια νεολαίας, στις γειτονιές. Γίνεται ειδική δουλειά και προετοιμασία συμμετοχής των μεταναστών εργατών, με κάλεσμα στις μητρικές τους γλώσσες, με συζητήσεις, εξορμήσεις σε στέκια και χώρους όπου συχνάζουν.

Συνεχίζεται η οργάνωση της ενημέρωσης ενάντια στην ΕΕ και την Ευρωσυνθήκη και η διεκδίκηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Πολύμορφη δράση στον Πειραιά

Η Κομματική Οργάνωση του Πειραιά, στο πλαίσιο της νέας πορείας του Κόμματος στο λαό, όπως μας εξήγησε ο Νίκος Ξουράφης, μέλος του Γραφείου Πόλης της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ, εδώ και καιρό έχει ξεδιπλώσει μια μεγάλη δραστηριότητα, με καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς. Σε εργοστάσια, ναυτιλιακές εταιρείες, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στο λιμάνι, στα καράβια, σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, χώρους εκπαίδευσης, πολυκαταστήματα, σε συνοικίες, γειτονιές, οπουδήποτε ζει και εργάζεται η εργατική τάξη.

Στις περιοδείες αυτές και στις συγκεντρώσεις γίνεται ουσιαστική συζήτηση με τον κόσμο, όπου όχι μόνο του εξηγούμε τη θέση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία, αλλά ακούμε τις γνώμες και τις σκέψεις των εργαζομένων γύρω από τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ζωή. Την ακρίβεια, την ανεργία, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, την αντιασφαλιστική επίθεση, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής του.

Η ανταπόκριση του κόσμου γι' αυτήν τη δράση και επαφή των μελών και φίλων του Κόμματος μαζί του είναι ιδιαίτερα θετική και βγαίνει ένας βαθύτερος προβληματισμός από τον εργατόκοσμο για το πού πάνε τα πράγματα, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση για το ρόλο που μπορεί να παίξει το ΚΚΕ για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης, ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα ερωτήματα που εκφράζουν συχνά για το τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι.

Από αυτή την καθημερινή επαφή, τόνισε, αναδεικνύεται η ανάγκη συσπείρωσης του λαού πάνω στις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά και της ουσιαστικής του συμμετοχής στη δράση και αυτό βέβαια φαίνεται, πρόσθεσε, και από τη δράση των κομμουνιστών στο συνδικαλιστικό κίνημα όπου εκεί τα αποτελέσματα είναι πιο χειροπιαστά.

Η δράση αυτή, βέβαια, και της ΚΟ Πειραιά, τόνισε ο Νίκος Ξουράφης, δε σταματάει με τη μεγάλη συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη.

Και για το επόμενο διάστημα καθημερινά είναι προγραμματισμένες εκατοντάδες περιοδείες - εξορμήσεις, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, σε στέκια νεολαίας, στις γειτονιές, ενώ ειδική δουλειά γίνεται και με τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στον Πειραιά, με εξορμήσεις στα στέκια όπου συχνάζουν. Παράλληλα, το άνοιγμα στο λαό θα συνεχιστεί με πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις όλο το επόμενο διάστημα για τα 90χρονα του Κόμματος, αλλά και σύμφωνα με τους στόχους που βάζουμε για την οργάνωση, την αντίσταση και την αντεπίθεση του κόσμου απέναντι στη γενικευμένη επίθεση που δέχεται σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς του.

Πανεξόρμηση το Σαββατοκύριακο

Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αθήνα οργανώνουν την προετοιμασία της συγκέντρωσης και συζητούν την πρόταση συμμαχίας και εξουσίας του Κόμματος. Οι Κομματικές Οργανώσεις και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ πραγματοποιούν:

-- Σήμερα Σάββατο το πρωί εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, στέκια.

-- Πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη» και του «Οδηγητή» αύριο Κυριακή στις συνοικίες της Αθήνας και τη Δευτέρα στους κλάδους και τα Πανεπιστήμια - ΤΕΙ.

Οι προσυγκεντρώσεις τη μέρα της συγκέντρωσης

Ολες οι προσυγκεντρώσεις ξεκινούν στις 7 το απόγευμα.

-- Ομόνοια: Οι κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟΑ και η Κομματική Οργάνωση Πειραιά.

-- Χαυτεία: Η Οργάνωση των ΑΕΙ - ΤΕΙ και οι Σπουδάζουσες των ΑΕΙ - ΤΕΙ.

-- Πλατεία Καραϊσκάκη: Οι Οργανώσεις των Νοτιοδυτικών και Δυτικών συνοικιών και των 3ου- 4ου Διαμερίσματος.

-- Μουσείο (Πατησίων): Οι Οργανώσεις των Βορειοδυτικών και Βόρειων συνοικιών και οι Οργανώσεις των 5ου - 6ου Διαμερίσματος.

-- Στύλοι Ολυμπίου Διός: Οι Οργανώσεις των Νότιων και Νοτιοανατολικών συνοικιών και οι οργανώσεις του 2ου Διαμερίσματος.

-- Πολεμικό Μουσείο: Οι Οργανώσεις των Ανατολικών και Βορειοανατολικών Συνοικιών και οι Οργανώσεις του 7ου Διαμερίσματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ