Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΥΣΚΟΛΑ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ: «Από τους πρυτάνεις περιμένουμε να κάνουν χρήση του θεσμικού πλαισίου που τους δίδει το Εθνικό Κοινοβούλιο (...) εκείνοι είναι που υποχρεούνται να ζητήσουν τη συνδρομή της δημόσιας αρχής για να διακοπεί η κατάλυση του ασύλου (...) οι περισσότεροι πρυτάνεις δείχνουν μια αδικαιολόγητη δειλία όταν πρόκειται να εφαρμόσουν αυτά τα καθήκοντά τους (...) η παράβαση καθήκοντος είναι αδίκημα» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΑ ΕΥΑΓΗ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: «Γιατί ένα ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης να έχει 35 δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία του; Γιατί σήμερα έχει πια καθιερωθεί αυτά τα ιδρύματα να διαθέτουν μόνο ένα μικρό κλάσμα από τα έσοδά τους για τις καθημερινές λειτουργίες τους; Γιατί οι φορολογούμενοι εξακολουθούν να επιδοτούν σχολεία που λειτουργούν ολοένα και περισσότερο σαν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και όχι σαν εκπαιδευτικά ιδρύματα που φοροαπαλλάσσονται για να μορφώσουν τις επόμενες γενιές;» («αφελείς» ερωτήσεις από τον Στίβεν Γκούντμαν, εκπαιδευτικό σύμβουλο στην εφημερίδα «Μπόστον Γκλόουμπ» / ΤΑ ΝΕΑ).

ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ: «Ενημέρωση σχετικά με το αν η κυοφορούμενη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Ντόιτσε Τέλεκομ εξασφαλίζει την προστασία των μετόχων της μειοψηφίας σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο κατέθεσε στο ευρωκοινοβούλιο ο Δημ. Παπαδημούλης (ΣΥΝ)» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΗΤΑΝΕ: «Πριν από σχεδόν δέκα χρόνια όταν η κυβέρνηση Σημίτη και ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Αλ. Παπαδόπουλος επιχειρούσαν τη διοικητική μεταρρύθμιση του "Καποδίστρια" η νεοδημοκρατική ηγεσία σήκωσε λάβαρα άρνησης (...) τώρα "μάχονται" για ακόμη μεγαλύτερους δήμους. Για να επιβεβαιωθεί ακόμη μια φορά η λαϊκή ρήση "στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα"» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ