Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Επικίνδυνα «παιχνίδια» μακριά από τους μαζικούς αγώνες...

Ανακοίνωση με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την κίνηση των Πρυτανικών Αρχών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ) να αφαιρέσει τα ταμπλό των φοιτητικών παρατάξεων, στηριζόμενοι σε έναν άκρως αντιδραστικό εσωτερικό κανονισμό που υπάρχει στο ίδρυμα, αλλά καταγγέλλει επίσης και τις τυχοδιωκτικές ενέργειες των άλλων παρατάξεων. Καλεί δε όλους τους φοιτητές που πλήττονται από την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ που τη στηρίζουν, από κοινού να παλέψουν για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην ΑΣΟΕΕ, που ακολούθησαν την κίνηση του πρύτανη, η ΠΚΣ επισημαίνει ότι το κύριο πρόβλημα και στην ΑΣΟΕΕ, όπως και σε όλα τα ΑΕΙ, είναι οι προσπάθειες εφαρμογής του νόμου - πλαισίου, οι προσπάθειες να λειτουργήσουν τα ιδρύματα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σε σχέση με τις άλλες παρατάξεις τονίζει:

«Καταγγέλλουμε τη φοιτητική παράταξη των ΕΑΑΚ που, μαζί με την υπογραφή της ΠΑΣΠ και της ΑΡΕΝ στο ΔΣ, στρώνει το έδαφος για συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος από τη μία και τον περιορισμό του ασύλου από την άλλη. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα η παράταξη των ΕΑΑΚ αφαίρεσε τον υπολογιστή και άλλα αντικείμενα του Πρύτανη, ενώ κατά την προχτεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου και χωρίς απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου, καθώς δεν κατέληξε το ΔΣ, οι παρατάξεις των ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ αφού "κινητοποιήθηκαν" στη Σύγκλητο, έκαναν κατάληψη για το θέμα των ταμπλό, αφήνοντας στο απυρόβλητο συνειδητά την ουσία των αλλαγών. Μετά θυμήθηκαν να παρθεί απόφαση ΔΣ με τη συγκεκριμένη λογική, με την υπογραφή των ΠΑΣΠ (γνωστή για τη συμφωνία της με την πολιτική που εφαρμόζεται) - ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ. Από κοινού με την Πρυτανεία παίζουν ένα παιχνίδι που "ρίχνει νερό στο μύλο" της πολιτικής αυτής. Αναδεικνύεται μέσα από τις πράξεις τους και η λογική που αντιλαμβάνονται το φοιτητικό κίνημα. Χωρίς συγκρότηση, με ΔΣ κομπάρσους, όπου τυχοδιωκτικές έως και προβοκατόρικες ενέργειες θα μπορούν να αντικαθιστούν τις κινητοποιήσεις με μαζικούς όρους. Οι πρακτικές τους βρίσκονται πολύ μακριά από τους μαζικούς συλλογικούς αγώνες, που είναι απαραίτητοι απέναντι στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, από την ανάγκη για φοιτητικό κίνημα ικανό να παρεμβαίνει ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να συνδέεται με τους αγώνες του λαού, με το εργατικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ