Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Νέα συνάντηση Χριστόφια - Ταλάτ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Δυσκολίες διαπίστωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στο διάλογο των ομάδων εργασίας και των τεχνικών επιτροπών για το Κυπριακό, στις οποίες αποδίδεται και η συνάντηση που ζήτησε για τις 23 Μάη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Σε δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι «δε σηκώνει μια νέα αποτυχία το Κυπριακό» ωστόσο, όπως σημειώνεται και από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, για να αρχίσει η συνολική διαπραγμάτευση στο Κυπριακό μεταξύ των δύο ηγετών θα πρέπει να υπάρχει ικανοποιητική πρόοδος και αποτελέσματα, που να μπορέσουν να στηρίξουν τη διαδικασία μεταξύ τους, γι' αυτό και ζητήθηκε η συνάντηση με τον Μ. Ταλάτ, προκειμένου «να δούμε μαζί πώς μπορούν να βοηθήσουν στο να υπάρξουν πραγματικά αποτελέσματα και πραγματική πρόοδος και όχι τεχνητή». Οπως επισήμανε ο Σ. Στεφάνου απαντώντας σε δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, ούτως ή άλλως, «και από την ίδια τη ζωή βγαίνει πως αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα και εκείνη η πρόοδος που να γεφυρώνει διαφορές και να δημιουργεί ένα ικανό έδαφος να στηρίξει τη διαπραγμάτευση και να μπούμε στη διαπραγμάτευση χωρίς να υπάρξουν συγκλίσεις, τότε πιθανότερο είναι να οδηγηθούμε σε μια νέα αποτυχία».

Στο μεταξύ στη Λευκωσία έφθασε χθες ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ενώ στις 12 και 13 Μάη υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη του ΚΚ Ρωσίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ