Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προστασία ... χασάπηδων

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ τα παρουσιάζουν όμως! Η «προστασία της απασχόλησης» - λένε - βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων του Γιουρογκρούπ - ΕΚΟΦΙΝ, που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.

Ταυτοχρόνως, βέβαια, οι αρμόδιοι υπουργοί θα ασχοληθούν με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας και την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας!

Τι σχέση έχουν αυτά με την «προστασία της απασχόλησης»; Στην καλύτερη των περιπτώσεων ...αντιφατική για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλον όρο.

Σαν να λέμε δηλαδή ότι θα ασχοληθεί και θα διασφαλίσει τη μακροζωία των προβάτων το Διεθνές Συνέδριο των ....Χασάπηδων.

ΟΣΟ ΒΑΡΕΤΟ έχει καταντήσει το να ζητάει το ΠΑΣΟΚ πρόωρες εκλογές, άλλο τόσο κατάντησε και η διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Μια ακόμη είχαμε χτες από τον Ευάγγελο Αντώναρο - που «έβαλε το χέρι του στη φωτιά» - για το θέμα. Κι εμείς φυσικά ...τον πιστέψαμε.

Προφανώς δεν υπάρχει πιο υποκριτική αντιπαράθεση από αυτή. Οχι μόνο γιατί καλύπτει το κενό πολιτικής διαφωνίας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και γιατί άπαντες λένε ψέματα γνωρίζοντας ότι κανείς δεν τα πιστεύει.

Απλώς τηρούνται οι τύποι και τα προσχήματα και ταυτοχρόνως ...περνάει η ώρα. (Την ίδια στιγμή που τα αντιλαϊκά νομοσχέδια εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο).

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ενόψει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Βλέπετε ο Ιούλιος δεν εγκαταλείπει εύκολα τις ...σαδιστικές συνήθειές του.

Οσο για το πού θα φτάσει ο υδράργυρος, οι μετεωρολόγοι μοιάζουν - ως συνήθως - επιεικείς, με αυτά τα «υπό σκιάν»...

Γιατί στις ...θαυμάσιες πόλεις που διαθέτουμε σπανίως βρίσκεται σκιά (εξαιρετικά σπάνια σκιά δέντρου) σε αντίθεση με το τσιμέντο και το καυσαέριο που τα έχουμε άφθονα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οπότε ...προσθέστε βαθμούς Κελσίου με τη φαντασία σας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ