Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τον Γρηγόρη Πετρόπουλο

Ενας χρόνος έκλεισε από τον πρόωρο χαμό του Γρηγόρη Πετρόπουλου και εκατοντάδες συναγωνιστές, συνοδοιπόροι και σύντροφοί του βρέθηκαν το Σάββατο 4 Ιούλη στον Αϊ Γιώργη του Καρέα για να τιμήσουν τον αξέχαστο και ακούραστο αγωνιστή της ειρήνης, τον κομμουνιστή που διατέλεσε μέχρι το τέλος της ζωής του οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, με πάνω από 30 χρόνια «θητείας» σε αυτήν και στο λαϊκό κίνημα.

Ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, μέλος του Τμήματος Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης & Αμυνας της ΚΕ του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του, καταξιώθηκε στους αγώνες του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ως πρωτοπόρος και ασυμβίβαστος αγωνιστής, ενώ υπήρξε στέλεχος και πρόεδρος για πολλά χρόνια και της Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπευτών.

Το πλήθος των φίλων και συντρόφων του δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για την «απουσία» του Γρηγόρη, η οποία άφησε μεγάλο κενό.

Παραβρέθηκαν η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, με τον πρόεδρό της Ευάγγελο Μαχαίρα και την γενική γραμματέα Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτή του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, γενικός γραμματέας του ΠΣΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και πολλοί εκπρόσωποι φορέων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ