Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΡΙΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Για τα 50 χρόνια της επανάστασης

Συνεπής στο «ραντεβού» της με το λαό της σοσιαλιστικής Κούβας και πιστή στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, η ΚΝΕ διοργανώνει και φέτος δυο μπριγάδες εθελοντικής εργασίας στο νησί της επανάστασης. 50 χρόνια μετά την κουβανική επανάσταση, οι «μπριγαδίστες» της ΚΝΕ θα προσφέρουν εθελοντική εργασία και θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμήν της επετείου της σοσιαλιστικής Κούβας.

Η πρώτη μπριγάδα της ΚΝΕ προγραμματίζεται στις για τις 17 μέχρι τις 27 Ιούλη και θα συμμετέχει σε αγροτικές εργασίες στο αγρόκτημα La Granjita της περιοχής Guanabacoa, ενώ η δεύτερη μπριγάδα προγραμματίζεται για το διάστημα 31 Ιούλη - 10 Αυγούστου.

Προς τιμήν των 50 χρόνων από την κουβανική επανάσταση, σε αντιπαράθεση με τα 60 χρόνια του ΝΑΤΟ, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) διοργανώνει εκδηλώσεις με τίτλο: «Θα νικήσουμε τον ιμπεριαλισμό», στις 28 - 30 Ιούλη στην Αβάνα. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνονται διεθνή σεμινάρια για τα 60 χρόνια των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων του ΝΑΤΟ, για την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, για τα επιτεύγματα της κουβανικής επανάστασης, για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών ηρώων κ.ά. Στο σεμινάριο για τα «60 χρόνια των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων του ΝΑΤΟ» καθώς και στο σεμινάριο που εγκαινιάζει την καμπάνια της ΠΟΔΝ με τίτλο: «Ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις και τους στρατούς κατοχής, η πάλη είναι ο δρόμος για τη νίκη», θα μιλήσει ο ΓΓ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Να θυμίσουμε ότι βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη μέχρι τις 31 Ιούλη ο διαγωνισμός αφίσας αφιερωμένης στα 50 χρόνια από την κουβανική επανάσταση. Τις αφίσες θα κρίνει η Σχολή Καλών Τεχνών της Αβάνας και οι καλύτερες θα εκδοθούν σε λεύκωμα και θα εκτεθούν και στο 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Εκδήλωση στην Πάτρα

Εκδήλωση αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα και οικονομικής ενίσχυσης των πρωτοπόρων συντρόφων που η Οργάνωση στέλνει να συμμετέχουν στις μπριγάδες της ΚΝΕ, διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο οι Νομαρχιακές Οργανώσεις Αχαΐας, Σπουδάζουσας και ΤΕΙ Πάτρας στο χώρο των ΤΕΙ. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Θανάσης Πάνος, γραμματέας της Οργάνωσης ΤΕΙ Πάτρας και ο Χοσέ Κάλα, Α' γραμματέας της πρεσβείας της Κούβας στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα, κόντρα στην προσπάθεια του ιμπεριαλισμού να την απομονώσει μέσα από το πολυετές εμπάργκο κλπ.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το βίντεο της ΚΝΕ για τον Τσε και ακολούθησε γλέντι με το συγκρότημα «Chucho S.H.S.». Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση ταμπλό για τη διεθνιστική προσφορά της ΚΝΕ και τα 50 χρόνια της κουβανικής επανάστασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ