Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εργατική - λαϊκή αντεπίθεση για τη ματαίωση αντιλαϊκών μέτρων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

«Οχι στον αποπροσανατολισμό, εργατική - λαϊκή αντεπίθεση, για να ματαιωθούν τα αντιλαϊκά μέτρα»! Την προτροπή αυτή απευθύνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις νέες και τους νέους να μην πέσουν στην παγίδα του αποπροσανατολισμού, που έντεχνα κατασκευάζει ο δικομματισμός συνεπικουρούμενος από άλλους μηχανισμούς του συστήματος.

Οπως και πριν τις ευρωεκλογές, έτσι και τώρα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να διαμορφώσουν το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη σκανδαλολογία, την εκλογολογία και την προεδρολογία.

Και αυτά, τη στιγμή που ξεδιπλώνεται και συνεχώς δυναμώνει η νέα επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων, στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, συνολικά ενάντια στα κοινωνικά δικαιώματα. Τη στιγμή που στους εργασιακούς χώρους δυναμώνουν οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι απολύσεις από τους εργοδότες, που έχουν στήριγμα τον εργοδοτικό δικομματικό συνδικαλισμό. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να απαντήσουν, οργανώνοντας αποφασιστικά την πάλη και την αλληλεγγύη τους, σε κάθε εργασιακό χώρο, κλάδο και συνολικά, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά τους, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ που συμφωνούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και απαιτεί η πλουτοκρατία.

Η αποφασιστική εργατική λαϊκή δράση είναι η δύναμη που μπορεί να σταματήσει την αρνητική πορεία και να αλλάξει τις εξελίξεις προς όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ