Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στην Αρμενία ο Δ. Χριστόφιας

ΓΕΡΕΒΑΝ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία πραγματοποίησε χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Η Δημοκρατία της Αρμενίας καλωσόρισε τις διαπραγματεύσεις που στοχεύουν στην εξεύρεση ολοκληρωμένης, δίκαιης, βιώσιμης και συμφωνημένης λύσης του Κυπριακού βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, το Χάρτη του ΟΗΕ και τις αρχές στις οποίες εδραιώνεται η ΕΕ, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την συνάντηση του Κύπριου Προέδρου και του Αρμένιου ομολόγου του Σερζ Σαρκσιάν και τις διευρυμένες συνομιλίες που την ακολούθησαν.

Γέρεβαν και Λευκωσία υπογράμμισαν ακόμα την ανάγκη να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν φυσιολογικές σχέσεις με τα γειτονικά κράτη χωρίς προϋποθέσεις, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης, ενώ παράλληλα συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς και να λαμβάνουν υπόψη τις θέσεις της άλλης πλευράς.

Στο μεταξύ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, επισήμανε για ακόμα μία φορά τις αυξημένες δυσκολίες, στην επίλυση του Κυπριακού και δη του εδαφικού, που δημιουργούν οι προσπάθειες ξεπουλήματος γης στα κατεχόμενα. Αναφερόμενος σε πληροφορίες που θέλουν να έχουν πωληθεί 1.280 στρέμματα γης στην κατεχόμενα Καρπασία έναντι του ποσού των 15 εκατομμυρίων 500 χιλιάδων στερλινών, ο Σ. Στεφάνου επεσήμανε πως έτσι και αλλιώς ο σφετερισμός ελληνοκυπριακής γης στα κατεχόμενα είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο, μια απαράδεκτη πράξη, «πόσο μάλλον όταν αυτή η πράξη γίνεται και στο φόντο ή μεσούσης μιας διαπραγμάτευσης που φιλοδοξεί να οδηγήσει στην επίλυση του Κυπριακού»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ