Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Δεν είδα - δεν ξέρω» για τη μίζα της ΖΗΜΕΝΣ

Αυτοανακηρύσσεται αθώο για την υπόθεση Τσουκάτου

Σε ρόλο τιμητή της διαφάνειας της πολιτικής ζωής του τόπου εμφανίζεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του οποίου επικαλούνται άγνοια για πτυχές της υπόθεσης Τσουκάτου και καλύπτονται πίσω από κάποιους εσωτερικούς ελέγχους, οι οποίοι όπως ισχυρίζονται ουδέν μεμπτόν απέδειξαν.

Η Αννα Διαμαντοπούλου μιλώντας χτες στον «Αθήνα 9.84» δήλωσε σχετικά: «Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει - από την έρευνα που έγινε στο ΠΑΣΟΚ - κάτι που να οδηγεί κάπου. Ολοι μιλούν για διπλά βιβλία - διπλά βιβλία δεν έχουν βρεθεί» και συμπλήρωσε πως το κόμμα είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε για περαιτέρω έλεγχο, ενώ επικαλέστηκε σαν τεκμήριο αθωότητας του κόμματός της την πρότασή του για Εξεταστική Επιτροπή.

Η Αννα Διαμαντοπούλου κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση Παυλόπουλου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και δήλωσε ότι κατά τη γνώμη της η πρόταση αυτή δε θα λύσει κανένα πρόβλημα «εάν δεν συνοδευτεί από πολλά άλλα πράγματα» όπως «ελεγκτικούς μηχανισμούς των προεκλογικών περιόδων» και εκτίμησε ότι θα αποφευχθεί τελικά «να νομοθετήσουμε τάκα - τάκα, να βρούμε και συναινέσεις σε πράγματα που ικανοποιούν τα αυτιά» αλλά δε λύνουν το πρόβλημα.

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», αν και λαλίστατη για τις ευθύνες της ΝΔ που έκλεισε τη Βουλή, έφερε τις παραγραφές και «γενίκευσε το αίσθημα ατιμωρησίας», προσπέρασε το ερώτημα για την υπόθεση Τσουκάτου λέγοντας «το γενικότερο σκάνδαλο της "ΖΗΜΕΝΣ" δεν περιορίζεται φυσικά μόνο στη συγκεκριμένη υπόθεση». Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, ήταν και η απάντησή της όταν της επισημάνθηκε ο ιδιαίτερος ρόλος του κ. Τσουκάτου τότε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «να υπάρξει και Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, αλλά να σταματήσει αυτή η υποκρισία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας». Η υποκρισία βεβαίως ήταν το χαρακτηριστικό και των όσων αμέσως μετά συμπλήρωσε αναφορικά με την υπόθεση αυτή ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί να αποδεχτεί κάτι αν δεν έχει στοιχεία για κάτι αφού δεν έχουν προκύψει στοιχεία».

Κατά την Μ. Ξενογιαννακοπούλου στο ΠΑΣΟΚ όλα βαίνουν καλώς αφού επί προεδρίας Γ. Παπανδρέου υπάρχει ένα ασφαλές σύστημα ελέγχου των οικονομικών και για την προηγούμενη περίοδο «δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να έχουν προκύψει».

Τέλος, πρότεινε αλλαγή στη νομοθεσία έτσι ώστε «όσοι από τους εμπλεκόμενους θέλουν να συμβάλουν στη διαλεύκανση να μπορεί να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης».

Ο Μ. Καρχιμάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χώρα», κατήγγειλε την κυβέρνηση για «ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» αναφορικά με το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ, ενώ επιχείρησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν τη δύναμη που θα «απελευθερώσει» τον πολιτικό κόσμο απ' την «ομηρία», στην οποία βρίσκεται «εξαιτίας των δειλών επιλογών συγκάλυψης του σημερινού πρωθυπουργού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς χτες για δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, σύμφωνα με τα οποία για το 2000 δεν υπάρχει εγγραφή εσόδων στους ισολογισμούς του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως το έτος αυτό ήταν εκλογικό και υπάρχει «ειδικός ισολογισμός εσόδων - δαπανών για τις εκλογές. Εκεί είναι καταγεγραμμένα τα έσοδα από την έκτακτη οικονομική εξόρμηση. Αν δεν κάνω λάθος είναι γύρω στα 180 εκατομμύρια δραχμές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ