Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
«Εφυγε» ο Αλέκος Σπύρου

Ο Αλέκος Σπύρου
Ο Αλέκος Σπύρου
«Εφυγε» πρόωρα προχθές Κυριακή σε ηλικία 57 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο Αλέκος Σπύρου, στέλεχος για πολλά χρόνια της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ με πλούσια αγωνιστική διαδρομή και συμβολή στο κίνημα των αυτοαπασχολουμένων και των ΕΒΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του συντρόφου Αλέκου, ο οποίος γεννήθηκε το 1952 στην Καλούτσιανη Ιωαννίνων προερχόμενος από οικογένεια με προσφορά στην Εθνική Αντίσταση.

Ο Αλέκος Σπύρου οργανώθηκε στην ΚΝΕ μετά την μεταπολίτευση και από το 1977 υπήρξε μέλος του Κόμματος υπηρετώντας ακούραστα μέχρι το τέλος το ΚΚΕ, τις ιδέες και τα ιδανικά του, από διάφορες χρεώσεις και θέσεις ευθύνης. Μέχρι το 18 Συνέδριο του Κόμματος ήταν μέλος της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Σημαντική ήταν η συμβολή του στο κίνημα των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ σε τοπικό - περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ στα Γιάννενα, Πρόεδρος και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ), μέλος του ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Τα συλλυπητήριά της για τον αδιάλλακτο μαχητή και διακεκριμένο αγωνιστή για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο εκφράζει η παράταξη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» και η ΟΕΣΒΔΕΝ.

Το «ύστατο χαίρε» στον κομμουνιστή, αγωνιστή Αλέκο Σπύρου θα δοθεί σήμερα στις 11 το πρωί στην πολιτική κηδεία που θα γίνει στο νεκροταφείο της Περιβλέπτου στα Γιάννενα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ