Σάββατο 12 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 13 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Σε Ελευσίνα και Κορωπί

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Δυναμική συγκέντρωση στην Ελευσίνα πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής, με μεγάλη συμμετοχή από απεργούς εργάτες, μικρούς ΕΒΕ, συνταξιούχους, γυναίκες και νέους.

Χαρακτηριστική ήταν η μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών από τις Ενώσεις ΕΒΕ Ελευσίνας και Ασπροπύργου, με το μπλοκ των ΕΒΕ Ασπροπύργου να καταφτάνει με αυτοκινητοπορεία στον χώρο της συγκέντρωσης.

Εκεί, στην καρδιά της μεγάλης αυτής εργατούπολης του Θριάσιου Πεδίου, στη συγκέντρωση, που έκανε αίσθηση για τη μαζικότητά της, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιάννης Παπαδάς, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ο Δημήτρης Γκατζής, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, Μάνδρας και Περιχώρων, και ο Βαγγέλης Γκίνης, πρόεδρος της Ενωσης ΕΒΕ Ελευσίνας - Μάνδρας.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Τουτουτζάκης, πρόεδρος του Παραρτήματος Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο οποίος μεταξύ άλλων στάθηκε στα εργατικά «ατυχήματα» που θερίζουν στους χώρους δουλειάς. Στον Ασπρόπυργο, μάλιστα, όπως είπε, «στον μήνα που πέρασε, δύο συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, ο πρώτος στον "Παΐρη" με τα πλαστικά και ο δεύτερος στην "Ελαστρον" με τα προϊόντα χάλυβα». «Αρνούμαστε να δεχτούμε ως σύγχρονη "κανονικότητα" να σκοτώνεται ένας εργάτης κάθε 4 μέρες», ξεκαθάρισε και κατήγγειλε την αποψίλωση της Επιθεώρησης Εργασίας, όπως και τη μετατροπή της σε «ανεξάρτητη αρχή» από την κυβέρνηση, «αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους εργοδότες να ξεσαλώνουν, ποτίζοντας τα κέρδη τους με το αίμα εργατών».

ΚΟΡΩΠΙ
ΚΟΡΩΠΙ
Τόνισε ότι τα συνδικάτα παίρνουν θέση μάχης και θύμισε την πρόσφατη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, που είχε ψηλά στις διεκδικήσεις μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. «Ας το ακούσουν καλά: Στον πόλεμο που μας κήρυξαν θα απαντήσουμε με πόλεμο. Δεν θα τους χαριστούμε, κυβέρνηση και εργοδοσία δεν θα βρίσκουν χλωρό κλαρί για να σταθούνε», τόνισε.

Στο Κορωπί

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση και στο Κορωπί, από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και σωματεία της περιοχής.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς η Γεωργία Νέρη, εργαζόμενη στις αποθήκες «Lidl» και μέλος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Κώστας Αγόρος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Αρτέμιδας, Σπάτων και πέριξ δήμων, ο Μιχάλης Ζαχαρίας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, και η Χριστίνα Κακοταρίτου, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και γραμματέας του Παραρτήματος Νοτιοανατολικής Αττικής του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Μέντης Δαμασκηνός.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στον κεντρικό δρόμο του Κορωπίου, η οποία κατέληξε στο υποκατάστημα της ΔΕΗ ΑΕ. Εκεί, απεργιακή επιτροπή που εξέλεξαν οι συγκεντρωμένοι προχώρησε σε παρέμβαση στη διεύθυνση του υποκαταστήματος, διαμηνύοντας ότι κάθε προσπάθεια να αφήσουν στο σκοτάδι τα λαϊκά νοικοκυριά, που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην απίστευτη εκτίναξη των τιμών της Ενέργειας, θα βρει απέναντι το οργανωμένο ταξικό κίνημα.

Οι συγκεντρωμένοι απεργοί έδωσαν ραντεβού από την επόμενη κιόλας μέρα σε κάθε χώρο δουλειάς, στην προσπάθεια της καλύτερης οργάνωσης των εργαζομένων για την υπεράσπιση της ίδιας τους της ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ