Σάββατο 12 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 13 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Μαζικές οι συγκεντρώσεις σε όλη τη Δυτική Ελλάδα

ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Μαζική με μαχητικό, διεκδικητικό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή από διάφορους χώρους δουλειάς ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο. Από νωρίς το πρωί, άλλωστε, ξεχώρισε η μαζική συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες της «Avramar» που έφτασε στο 100% όπως και στα έργα της Αμβρακίας Οδού, αλλά και στον κλάδο των κατασκευών συνολικά.

Τη δική τους δυναμική παρουσία στη συγκέντρωση είχαν σχολικές καθαρίστριες και τροχονόμοι, που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία με προσυγκέντρωση, ενώ το «παρών» έδωσαν και αγρότες με τα τρακτέρ τους.

Κλειστά παρέμειναν τα εμπορικά καταστήματα, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ στη συγκέντρωση έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό «παρών» και αρκετοί επαγγελματοβιοτέχνες.

Κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα απηύθυνε στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του ΕΚ Αγρινίου, Γιώργος Ντουντούμης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι Μάκης Αραβανής, πρόεδρος της ΕΙΝΝΑ, Δημήτρης Τσάμης, πρόεδρος του ΝΤ Αιτωλοακαρνανίας της ΑΔΕΔΥ, Μάρθα Σαράκη, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αγρινίου - Θέρμου, Θοδωρής Κοτσιλήρης, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες της «Avramar», Γιώργος Δημητρουλής, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ελένη Ντόκα, πρόεδρος του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων Αιτωλοακαρνανίας, και Νίκη Μπέρμπερη, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Στο Μεσολόγγι, η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του νοσοκομείου, με αφορμή και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο, όπου πραγματοποιήθηκε πορεία από την πλατεία του Λιμανιού μέχρι τη ΔΕΗ.

Απ' τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων ήταν αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην Ηλεία, σε Πύργο και Αμαλιάδα, δίνοντας αισιοδοξία για τη συνέχεια και την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα εργαζομένων και λαού.

Το απεργιακό στίγμα έδωσαν οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια της Εθνικής οδού Πατρών - Πύργου, όπου απ' το πρωί δεν δούλεψε τίποτα, ενώ συμμετοχή είχαν και άλλοι κλάδοι εργαζομένων από διάφορους χώρους.

Στη συγκέντρωση των σωματείων στον Πύργο το δικό τους δυναμικό «παρών» έδωσαν απεργοί εργαζόμενοι απ' τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Τριανταφυλλιάς Ηλείας, ενώ συμμετείχαν επίσης αγρότες, γυναίκες λαϊκών οικογενειών αλλά και νεολαία, με μπροστάρηδες τους μαθητές.

Σε κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα κάλεσε στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Ιδιωτικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις, Νίκος Γκότσης.

Αντίστοιχα συγκέντρωση, νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα, με τη συμμετοχή εργαζομένων από διάφορους χώρους, των Συλλόγων Εμπόρων και Δικηγόρων, οι πρόεδροι των οποίων απηύθυναν χαιρετισμό. Στην κεντρική της ομιλία, η Νατάσα Παναγιωτάρα, πρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας, κάλεσε σε συνέχεια των αγώνων το επόμενο διάστημα, με τους εργατοϋπαλλήλους και τον λαό μπροστά, στην πρώτη γραμμή.

Μαχητική, με παλμό, ζωντάνια και μαζική συμμετοχή, τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στο Αίγιο, που πραγματοποίησαν συνδικάτα και λαϊκοί φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ