Σάββατο 12 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 13 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Βήμα για τη συνέχιση του αγώνα και στην Πελοπόννησο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Μαζικές, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων, παλμό και ενθουσιασμό ήταν και οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε πόλεις της Πελοποννήσου, αποτελώντας βήμα για συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης.

Στη Μεσσηνία τα μέλη των σωματείων από τα ξημερώματα βρέθηκαν στους χώρους δουλειάς προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για το διακύβευμα της απεργίας, να τους καλέσουν να κάνουν το βήμα και να απεργήσουν. Σε εργοτάξια και εμπορικά καταστήματα περιφρουρήθηκε η απεργία και δεν λειτούργησε κανένα εργοτάξιο στην Καλαμάτα, όπως και της ΤΕΜΕΣ στην Πύλο.

Τον λόγο στη συγκέντρωση πήραν εκπρόσωποι των σωματείων, φέρνοντας εικόνα από τις μάχες στους χώρους δουλειάς, με χαιρετισμούς από το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, από το Συνδικάτο Οικοδόμων και εκπροσώπους εκπαιδευτικών, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Αρη Κομπότη, γραμματέα του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Απεργιακές συγκεντρώσεις με συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων έγιναν στη Μεσσήνη, όπου δυναμική παρουσία είχαν και οι αγρότες, που παρέταξαν τρακτέρ στην πλατεία, καθώς και στην Κυπαρισσία.

Στην Κόρινθο έγινε μία από τις πιο μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, καθώς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ μαζική και με δυναμισμό ήταν η συγκέντρωση των σωματείων στην Τρίπολη. Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Αργος και στη Σπάρτη.


Και με τα τρακτέρ στη Μεσσήνη
Και με τα τρακτέρ στη Μεσσήνη

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ