Σάββατο 12 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 13 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Συμπαράσταση στον τιμωρημένο στρατευμένο φοιτητή

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα διαβάστηκε από τον Αγγελο Θωμόπουλο, πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων ΕΜΠ, ψήφισμα αλληλεγγύης στον στρατευμένο νέο - φοιτητή που τιμωρήθηκε επειδή κατήγγειλε τον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Το ψήφισμα που υπογράφουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση των κυβερνητικών επιτελείων και της διοίκησης του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου σε βάρος του στρατευμένου φοιτητή. Και υπογραμμίζει: «Η περήφανη στάση του μας γεμίζει όλους με περηφάνια και αισιοδοξία. Ο συνάδελφός μας δεν είναι μόνος! Καθημερινά η πλειοψηφία του λαού με κάθε τρόπο εκφράζει την αντίθεσή της στον πόλεμο Ρωσίας - ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας και απαιτεί να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η στάση αυτή του στρατευμένου καθώς και πολλές άλλες όμοιες ενόχλησαν και αναστάτωσαν τα κυβερνητικά επιτελεία και τις διοικήσεις στρατιωτικών μονάδων που για μια ακόμη φορά κατέφυγαν σε μια απαράδεκτη τιμωρία, με σκοπό τον εκφοβισμό των στρατευμένων και την αποτροπή τέτοιων ελεύθερων εκφράσεων.

Σαν να μην έφτανε αυτό κλιμακώνουν την αυταρχική, εκδικητική και κατασταλτική στάση τους καλώντας τον στρατευμένο συμφοιτητή μας, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών, για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όσα νόμιμα εξέφρασε για τον πόλεμο στην Ουκρανία τον Ιούλη 2022!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον στρατευμένο και σ' όλους τους στρατευμένους νέους της χώρας μας! Απαιτούμε να ανακληθεί αμέσως η ανυπόστατη και σκόπιμη προσπάθεια για ποινικοποίηση της κατοχυρωμένης ελεύθερης έκφρασης και άποψης των στρατευμένων.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ