Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμπτώσεις...

Πριν από μερικές μέρες, η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε να προωθήσει μιαν ...«εκκρεμότητα» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προσφέροντας στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου τη χρήση του αιγιαλού και, μάλιστα, τζάμπα, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα κάθε είδους εργασιών κατεδάφισης ή ανέγερσης εγκαταστάσεων και χωρίς να περιορίζει την επιχείρηση σε ναυπηγικό ή επισκευαστικό έργο.

Αμέσως μετά, η εταιρία ανακοίνωσε, μέσω του Χρηματιστηρίου, ότι άλλαξε την επωνυμία της, από «Νεώριον Νέα Ανώνυμη Εταιρία Ναυπηγείων Σύρου» σε «Νεώριον Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών». Και μια εταιρία συμμετοχών έχει τη δυνατότητα ποικιλόμορφης επιχειρηματικής δράσης με τη μορφή των επενδύσεων σε παραγωγικές και μη δραστηριότητες.

Ομως, στην πολιτική το 1+1 δεν κάνει πάντα 2 και κάτι τέτοιο ισχύει και στην οικονομία. Το τι ακριβώς θα κάνει η εταιρία με τον αιγιαλό που της πρόσφεραν - επικαλούμενοι, μάλιστα, ότι ανάλογη ρύθμιση έχει γίνει και για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά - δεν είναι ακόμη γνωστό. Το αν πρέπει να παραχωρείται η χρήση του αιγιαλού, με ποιους όρους και για ποιους σκοπούς, είναι ένα άλλο θέμα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ